Play ponuda
Play ponuda
OVO NIJE OČEKIVAO

Poirot skoro odbio privatni ručak s Elizabetom II., a princ Philip učio ga kako se guli mango!

Davida Sucheta u ulozi legendarnog detektiva ne propustite gledati od sljedećeg ponedjeljka, svaki dan u 19.55 sati na Kockici.

Image
RTL.hr/ 22.10.2022. u 12:45
Play ponuda

Karijeru sir Davida Sucheta obilježila je uloga najpoznatijeg detektiva na svijetu, Herculea Poirota, a nije tajna da su kultnog glumca za tu ulogu odabrali sami članovi obitelji Agathe Christie.

Isto tako, poznato je da je bio posebno drag pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II. koja ga je jednom prilikom pozvala na privatni ručak u Buckinghamsku palaču, i to baš na njegov 44. rođendan, 1990. godine!

Image
Foto:
Image

U jednom nedavnom televizijskom intervjuu slavni se glumac prisjetio kako na taj ručak umalo nije otišao jer je smatrao da se radi o prevari, odnosno zafrkanciji njegovih prijatelja!

Njegove sumnje odlučila je provjeriti supruga Sheila Ferrs nazvavši broj naveden na pozivnici, a ubrzo je uslijedio šok.

''Neposredno prije svog rođendana dobio sam poziv da ručam s njezinim veličanstvom i vojvodom od Edinburgha. Supruga i ja smo mislili da je to prevara jer je datum ručka bio upravo moj rođendan, 2. svibnja. Shelia je utipkala broj i očekivala glas nekog našeg prijatelja, no javilo se osoblje Buckinghamske palače i ona je povikala: 'Istina je! Ovo je istina!'' prisjetio se Suchet pa dodao, ''I tako sam otišao na ručak! Bilo je to nevjerojatno iskustvo jer sam kraljicu prije toga susretao samo dok je bila na dužnosti, a ovo je bilo potpuno suprotno''.

Image
Foto:
Image

Uz to, glumac je otkrio i pomalno bizaran detalj s tog susreta. Naime, princ Philip ga je tom prilikom naučio kako se guli mango!

''Zanimljivo je kako sam upravo tu tehniku uistinu i iskoristio u jednoj epizodi serije 1991. godine. U njoj su Poirota pitali gdje je naučio guliti mango, a on je odgovorio: 'Određeni me vojvoda tomu naučio'.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Davida Sucheta u ulozi legendarnog detektiva ne propustite gledati od sljedećeg ponedjeljka, svaki dan u 19.55 sati na Kockici.

Image

Poirot

kriminalistička dramska serija
Velika Britanija - 1989
Ponedjeljak - nedjelja u večernjem terminu
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
SERIJU GLEDAJTE NA PLAYU

Biokovo u pozadini, Pag kao kulisa: Ova nagrađivana britanska serija snimana je u Hrvatskoj, ljepota ostavlja bez daha

Play ponuda

Više s weba