Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
subota u 16 i 23 sata

Popularnog Nikolu Koju i njegovu prvu filmsku ulogu u komediji 'Rad na određeno vreme' ne propustite gledati u subotu na kanalu RTL Adria

Jeste li znali da je Nikola Kojo postao glumac zapravo slučajno?! A za prvu ulogu odmah je dobio nagradu!

Image
RTL.hr/ 28.7.2022. u 12:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nikola je rođen 5. rujna 1967. godine u Beogradu. Njegova obitelj porijeklom je iz Hercegovine, a ime je dobio po pradjedu. Kao dijete, pjevao je u zboru Radio-televizije Beograd i svirao violinu. Jednom je, krenuvši na probu zbora, slučajno pogriješio vrata i upao u dramsku grupu Bate Miladinovića. Budući da mu se tamo jako svidjelo, nastavio se baviti glumom. Roditelji su željeli da radi neki ozbiljniji posao, ali mu nisu branili da postane glumac pa je tako završio Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu.

Prvu ulogu u filmu Kojo je dobio već s 13 godina. Glumio je dječaka Ivana u filmu 'Rad na određeno vreme' i za istu dobio nagradu na Filmskom festivalu u Nišu.

U isječku iz filma pogledajte kako je Nikola briljirao u nastupu s legendarnom glumicom Milenom Dravić.

Dvije godine kasnije utjelovio je isti lik i u nastavku 'Moj tata na određeno vreme'. Nakon još nekoliko filmskih uloga, dobio je ulogu u seriji 'Lude godine'. Filmovi 'Šta se zgodi kad se ljubav rodi', 'Žikina dinastija' i 'Druga Žikina dinastija' učinili su ga najpopularnijim mladim glumcem u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon toga uslijedio je film 'Razvod na određeno vreme' i TV serije 'Sivi dom'.

A onda je 1992. godine uslijedila i najpoznatija njegova filmska uloga, zavodnika Nikole u kultnom filmu 'Mi nismo anđeli'.

Nikolu Koju i komediju 'Rad na određeno vreme' ne propustite gledati u subotu u 16 i 23 sata na kanalu RTL Adria.

Image

Rad na određeno vreme

igrani film, komedija
Jugoslavija - 1980
Subota, 30. srpnja u 16 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVIJEZDE SERIJE 'MIRIŠE NA LJUBAV'

Kemija na setu kakva se rijetko viđa! Šuška se kako su Hande i Kerem ponovno zajedno, evo kako je tekla njihova priča

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba