Novosti

Pratite borbe hrvatskih ponajboljih boksača: Prijenos mečeva Hrgović vs Radonjić i Yoka vs Milas večeras...

Večeras od 22:10 na RTL-u ne propustite prijenose mečeva iz Klagenfurta i Pariza naših vrhunskih boraca Filipa Hrgovića dok ćete borbu Petra Milasa moći gledati u streamu na RTL.hr-u

RTL.hr
10.09.2021 15:30

U pohodu na svjetski tron Filipa Hrgovića, 'El Animala'(12-0, 9 KO) smo zadnji put gledali u borbi 7. studenog 2020., kada je u svojem 12. profesionalnom nastupu uvjerljivo porazio Amerikanca Rydella Bookera, u borbi koja je trajala pet rundi, čime je napravio još jedan važan korak prema vrhu. Od tada je Hrgović imao dosta problema u pronalasku novog protivnika, no ipak ga je pronašao u 31-godišnjem Crnogorcu Radonjiću, boksaču u naponu snage, koji je svoju rezidenciju našao u Njemačkoj.Radonjićev ranking prema box.rec (231. mjesto) zavarava jer ipak je odradio" 22 borbe i niti jednom nije otišao iz ringa spuštenih rukavica, a sve su borbe završile prije službenog isteka vremena, tj. prekidima. Svoju posljednju borbu Radonjić je imao protiv Turčina Özcana Cetinkaya u njemačkom Bruchsalu i dobio je prekidom, tj. nokautom. Radonjić opravdano nosi naziv 'Crnogorski čekić' i jako želi međunarodni IBF pojas odnijeti kući, no Hrgović je, iako respektira Crnogorca, uvjeren da će ga svladati jer Radonjić se još nije susreo s boksačem njegovog kalibra. U svakom slučaju, čeka nas eksplozivni susret dvojice teškaša koji ne znaju za poraz! Novi nastup 'El Animala', uz komentare Filipa Brkića, protiv Marka Radonjića dogodit će se na Wörthersee stadionu u Klagenfurtu, koji može primiti 30.000 promatrača.

Večeras se i Splićanin Petar Milas (15-0, 11 KO) u jednom od svojih najznačajnijih susreta profesionalne karijere suprotstavlja Francuzu Tonyju Yoku (10-0, 8 KO), koji je 2016. svladao Filipa Hrgovića u polufinalnom dvoboju Olimpijskih igara da bi ubrzo postao prvak u superteškoj kategoriji. I doista Milas nije mogao dobiti atraktivnijeg protivnika, poput njega neporaženog u profesionalnoj karijeri s visokim postotkom mečeva završenih nokautom. Borba će se održati na pariškom Roland Garrosu, a meč će se prenositi na glavnom kanalu RTL-a uz komentiranje Filipa Brkića te, po prvi put na RTL-u prema boxrec.com, drugo rangiranog hrvatskog boksača Alena Babića.

Milas i Yoka već su se trebali susresti u borbi za tada ispražnjenu EBU (European Boxing Union) titulu, no borba se nije dogodila pa je pojas Yoka osvojio protiv Belgijca Joela Tambwea Djeka u ožujku ove godine. Sada će Yoka braniti pojas protiv našeg Petra Milasa, koji je zadnji put u ringu bio u listopadu 2019. protiv Južnoafrikanca Johnnyja Mullera. Kao što smo rekli, i Yoka i Milas su borci koji svoje protivnike pobjeđuju prije regularnog zvuka zvona pa se očekuje velika borba, koja će Milasu, ukoliko je dobije, biti velik podstrek i odskočna daska u karijeri.

Iz studija RTL-a mečeve će komentirati Marko Vargek s gostima Hrvojem Sepom i Stjepanom Božićem.