Play ponuda
Play ponuda
Petak u 19:55

Predivan animirani film 'Balerina i Viktor' večeras na Kockici

Dopustite svojem srcu da vas vodi

Image
RTL.HR/ 24.6.2022. u 12:45
Play ponuda

Odrastajući kao siroče, jedanaestogodišnja Félicie sanja o tome da postane balerina iako nema nikakvo stručno obrazovanje niti je pohađala sate baleta. No to je neće spriječiti da pobjegne iz sirotišta s najboljim prijateljem, mladim izumiteljem Viktorom. Zajedno odlaze u Pariz, no ubrzo se razdvajaju, Viktor se zaposli u radionici Gustava Eiffela, a Félicie pronalazi način kako stići do Pariške opere.

Image
Foto:
Image

Na ulazu je zaustavlja čuvar, no pomaže joj tajanstvena čistačica Odette, koja joj ponudi smještaj dok se ne snađe. Odette radi za Operu, ali i za okrutnu i bogatu vlasnicu restorana Régine Le Haut. I dok pomaže Odette u čišćenju, Félicie promatra Regineinu kćer, Camille, koja pleše balet. Camille primijeti da je Félicie promatra, napadne je i baci njezinu dragocjenu glazbenu kutiju kroz prozor, koja se pri padu razbije. Félicie kutiju nosi na popravak Victoru, ali sretne poštara koji nosi pismo iz Opere u kojem piše da je Camille primljena u školu baleta Pariške opere, dobrim dijelom i zbog majčinih veza. Ljutita Félicie sakrije pismo i odluči se predstaviti kao Camille kako bi ušla u školu i ostvarila svoj san.

Prekrasna priča, animirana humorna avantura u režiji Érica Summera i Érica Warina, koju su napisali Summer, Carol Noble i Laurent Zeitoun prati siromašnu djevojku koja mašta postati balerina i dobije priliku na audiciji za proslavljenu školu baleta Pariške opere. To je film o upornosti, nepokolebljivosti i težnji da se ostvare snovi, bez obzira na prepreke, priča koja pokazuje da uvijek trebati tražiti svoj put ma koliko to nemoguće izgledalo, storija o trudu i snazi, avantura koja će pronaći put do srca gledatelja, kako djece, tako i roditelja, baš kao što je mala Félicie pronašla način kako ostvariti svoju želju. Elegancija baleta, pa čak i animiranog, daje filmu šarm i sanjivosti, dok poruka da je neuspjeh samo stepenica do uspjeha, svakako šalje snažnu poruku, ne samo djeci, već i odraslima.

Image

Balerina i Viktor

igrani film, animirani
Kanada/ Francuska - 2017
Petak, 24. lipnja u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
dvije teorije

Serkan i Eda prekinuli su jer je on trebao snimati novu seriju s bivšom?!

Play ponuda

Više s weba