Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DANAS NA RTL KOCKICI

Prijateljstvo između dječaka i psa je neraskidivo!

Prema engleskom književnom klasiku Marie Louise de la Ramée, priča je postala, zanimljivo, iznimno popularna u Japanu te ekranizirana mnogo puta.

Image
Press/ 17.2.2018. u 10:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Belgija, 19. stoljeće. Nakon smrti majke, Nello (David Ladd) odlazi kod djeda Jehana Daasa (Donald Crisp), koji živi u malom selu pokraj Antwerpena. Jednog dana unuk i djed pronalaze psa koji je bio zlostavljan, uzimaju ga sebi i nazivaju Patrasche. Uz pažnju i njegu psić se oporavi te on i dječak postaju nerazdvojni. Mala obitelj je siromašna pa Nello mora pomagati djedu u prodaji mlijeka kako bi preživjeli. Svako jutro dječak i pas kreću na posao - Patrasche gura kolica s mlijekom, dok Nello prodaje mlijeko. Nello se zaljubi u Aloise (Siobhan Taylor), kći imućnog Nicholasa Cogeza, koji ne želi da njegova kći ima veze sa siromašnim Nellom. Iako nepismen, Nello je talentiran u crtanju pa odluči prijaviti se za natjecanje u Antwerpenu, u nadi da će osvojiti prvu nagradu i novac.

Prema engleskom književnom klasiku Marie Louise de la Ramée,  priča je postala, zanimljivo, iznimno popularna u Japanu te ekranizirana mnogo puta. No najpoznatija ekranizacija je upravo ova iz 1959., bezvremena dirljiva priča i TV klasik o dječaku i psu koju je režirao je James B. Clark. Isti redatalj nakon „Dječaka i psa“ na platno je donio još dva nezaboravna obiteljska filma „Flipper“ i „Misty“. Glavne uloge u „Dječaku i psu“ ponijeli su David Ladd i Donald Crisp, u predivnoj priči koja dolazi samo s najvišim preporukama.

Obiteljski film "Dječak i pas" pogledajte danas u 12:30 na RTL Kockici!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BAŠ FORA!

Kockić zna koliko je sati: Vrijeme je za cool modni dodatak - Kockićev sat!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba