Novosti

Prijateljstvo između dječaka i psa je neraskidivo!

Prema engleskom književnom klasiku Marie Louise de la Ramée, priča je postala, zanimljivo, iznimno popularna u Japanu te ekranizirana mnogo puta.

Press
17.02.2018 10:08

Belgija, 19. stoljeće. Nakon smrti majke, Nello (David Ladd) odlazikod djeda Jehana Daasa (Donald Crisp), koji živi u malom selupokraj Antwerpena. Jednog dana unuk i djed pronalaze psa koji jebio zlostavljan, uzimaju ga sebi i nazivaju Patrasche . Uz pažnju i njegu psić se oporavi te oni dječak postaju nerazdvojni. Mala obitelj je siromašna pa Nellomora pomagati djedu u prodaji mlijeka kako bi preživjeli. Svakojutro dječak i pas kreću na posao - Patrasche gura kolica smlijekom, dok Nello prodaje mlijeko. Nello sezaljubi u Aloise (Siobhan Taylor), kći imućnog Nicholasa Cogeza,koji ne želi da njegova kći ima veze sa siromašnim Nellom. Iakonepismen, Nello je talentiran u crtanju pa odluči prijaviti se zanatjecanje u Antwerpenu, u nadi da će osvojiti prvu nagradu inovac.

Prema engleskom književnom klasiku Marie Louise de laRamée , priča je postala, zanimljivo, iznimnopopularna u Japanu te ekranizirana mnogo puta. No najpoznatijaekranizacija je upravo ova iz 1959., bezvremena dirljiva priča i TVklasik o dječaku i psu koju je režirao je James B. Clark. Istiredatalj nakon Dječaka i psa" na platno je donio još dvanezaboravna obiteljska filma Flipper" i Misty". Glavne uloge uDječaku i psu" ponijeli su David Ladd i Donald Crisp, u predivnojpriči koja dolazi samo s najvišim preporukama.

Dječak i pas - TV klasik

Obiteljski film "Dječak i pas" pogledajte danas u 12:30 naRTL Kockici!