Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nominacije za Zlatni Studio

Producentica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' ističe: 'Emisija je 100 posto hrvatski proizvod!'

RTL-ova producentica Danijela Habek već godinama priprema omiljenu kulinarsku emisiju 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' koja je ponovno nominirana za najbolji reality show te je izborila prolaz u finalni krug glasanja za prestižnu medijsku nagradu Zlatni Studio.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 10.1.2022. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Po čemu je taj projekt poseban i što ga čini jednom od najkvalitetnijih emisija u Hrvatskoj - otkrila je Danijela Habek u intervjuu za RTL.hr.

'Tri, dva, jedan - kuhaj!'  ušao je u drugi krug nominacija za prestižnu nagradu Zlatni Studio, što ta nominacija znači timu koji radi na ovom projektu?

Ovo nam je već treća ili četvrta nominacija zaredom. Puno nam to znači jer je ovo jedini nelicencirani projekt koji radi uz bok mnogih svjetskih uspješnica. Moglo bi se reći da je emisija 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' 100 posto hrvatski proizvod!

Iz sezone u sezonu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' ima sve više gledatelja, što mislite, koji je glavni razlog tome?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Unatoč dobroj gledanosti, mi producenti se nikad ne smijemo opustiti. Smatram da je, za razliku od ostalih svjetski popularnih kulinarskih projekata, show 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' puno živopisniji projekt u  kojem je naglasak na svakodnevnom kuhanju, dobroj zabavi i, naravno, odnosima između natjecatelja, što je veliki plus za interes javnosti i rezultate gledanosti.

U protekle dvije godine produkcijski izazovi zbog pandemije bili su veći nego ikad, što je po vama bio najveći izazov?

Upravo se čita

Image
Drew Scott

Brak funkcionira iako rade zajedno: Omiljeni 'lovac na nekretnine' i nakon 12 godina u nju je zaljubljen preko ušiju

Naravno da je situacija s pandemijom iziskivala puno više pripreme i pažnje oko snimanja. No svi smo ugodno iznenađeni jer smo to odlično odradili. Ipak je u ovoj emisiji riječ o kuhanju, gdje je puno ljudi u kontaktu s hranom koju kasnije kuša i sam žiri. A njihovo zdravlje nam je, naravno, najvažnije.

'Tri, dva, jedan – kuhaj!' je sjajna emisija koju gledatelji hvale zbog koncepta i zbog žirija. Što je po vama ključno za stvaranje tako dobrog showa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Smatram da je to specifičan format. Gledatelji ga vole upravo zbog nepretencioznosti. Žiri nam je u nekoliko godina postao nezamjenjiv. Svaki član je toliko usavršio svoju ulogu da se interno šalimo kako im više i ne trebaju producenti.

Koliko ljudi radi na jednom ovakvom projektu, koliko traju pripreme, a koliko snimanja?  

Trajanje priprema varira ovisno o tome koliko imamo vremena. No obično nam treba otprilike dva mjeseca da pronađemo perfektan cast i da producenti smisle nove zadatke za naše kandidate. Ako računamo sve osobe koje sudjeluju u procesu stvaranja tog projekta, od predprodukcije, snimanja pa do postprodukcije i montaže, mislim da nas ima oko 80.

Zasigurno imate puno anegdota sa snimanja, možete li nam ispričati neku recentniju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imam puno onih koje bih radije zadržala za sebe (smijeh). No navest ću jedan nedavni primjer, u posljednjem božićnom izdanju 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' smo imali vrlo zahtjevnog kandidata - Božidara. Nitko nije uspio izaći s njim na kraj osim našeg svemogućeg Špičeka! U njihovu vezu se nije htjela miješati ni voditeljica Marijana Batinić, a ni produkcija. Božidara je 'ishendlao' isključivo Špiček i svaka mu čast!

Kandidati se tijekom showa zbliže i sprijatelje, stječete li i vi prijatelje među njima?

Naravno! Osobno od posljednje sezone blagdanskog specijala najviše sam u kontaktu s Mariom Krogom, koji u Gornjoj Pačetini ima 'Milk bar' s raznim mliječnim proizvodima. Iz prošlih sezona osobito mi je drag ostao Tin Mlivić s kojim sam i dalje u kontaktu. Također, nezamjenjivi Renman i Nered te, naravno, Šajeta. Uz to, pratim rad naše pobjednice osme sezone Jozefine Birindžić koja je vrlo aktivna na društvenim mrežama.

Kako je surađivati s kulinarskim 'dream teamom' Željkom Klemenčić, Ivanom Pažaninom i Tomislavom Špičekom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odlično! I svake sezone sve produktivnije i zabavnije. Mislim da je ova postava legendarna i, iskreno, ne bih se usudila ništa mijenjati.

Od blagdanskog specijala 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' na projektu je voditeljica Marijana Batinić. Kako se ona snašla u kulinarskom showu?

Marijana je moja 'stara' suradnica. Zajedno smo emisiju 'Ljubav je na selu' podignule na razinu na kojoj je sada. Naravno da smo je svi objeručke dočekali, a isto je bilo i s Antonijom Blaće, Doris Pinčić i Ribafishom.

Naposljetku, što možemo očekivati od nove sezone 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nova sezona se vodi postavkom - back to the roots. Dakle, pojednostavit ćemo strukturu natjecanja. Neće više biti timova ni mentorstva, no to ne znači da se žiri neće uplitati, savjetovati i pomoći, upravo suprotno. Novi kandidati će biti još više kulinarski 'pismeni', no žiri će uvijek naći prostora za napredak. Sve ostalo će gledatelji doznati u novoj, devetoj po redu, sezoni 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Svoj glas za popularni kulinarski show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' u kategoriji 'Najbolji reality show' možete dati ovdje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POBJEDNIK ZA RTL.HR

Čapo posjetio nogometni klub iz djetinjstva: 'Oni su bili uz mene kada sam imao leukemiju, red je da im se ovako odužim'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba