Play ponuda
Play ponuda
u petak u 21 sat na RTL-u

'Ralje': morski pas iz filma zapravo je mehanički stroj

Svi koji su ikad gledali film „Ralje“, a poslije toga ušli u more zasigurno su malo pažljivije gledali oko sebe.

Image
Press/ 25.7.2017. u 14:38
Play ponuda

Kultni film još kultnijeg Stevena Spielberga spada u remek-djela filmske industrije, a ujedno i u kulturnu baštinu SAD-a. Nastao je 1975. godine, a i dandanas izaziva reakcije. RTL vam ga donosi u petak u 21 sat pa vam tim povodom donosimo i neke zanimljive informacije o filmu.

U filmu se u cameo ulozi pojavljuje autor knjige po kojoj su „Ralje“ nastale. Peter Benchley, naime, igra novinara koji se javlja s plaže, a prije nego je počeo pisati radio je kao reporter Washington Posta.

Iako je film o morskom psu, on se zapravo u filmu vidi tek nakon sat i 21 minutu. Razlog je što je mehanički pas, koji je napravljen za snimanje, rijetko radio pa je Spielberg morao smisliti druge načine kako da prikaže psa.

Iako je planirano da će se film snimati samo 65 dana, snimanje je trajalo čak 159 dana, ponajviše zbog tehničkih problema – mehanički pas nije radio, snimalo se u Atlantskom oceanu…

Radnja filma događa se u mjestu Aminity, koje zapravo ne postoji, „glumi“ ga Martha's Vineyard u Massachusettsu.

Spielberg je za ulogu oceanografa htio Jona Voighta, Timothyja Botoomsa ili Jeffa Bridgesa. Kako niti jedan od njih nije pristao na ulogu, Spielbergov prijatelj George Lucas je predložio Richarda Dreyfussa.

„Ralje“ je prvi film koji je prešao 100 milijuna dolara zarade na kinoulaznicama, a sve dok se nije pojavio film „Ratovi zvijezda“, dvije godine kasnije, bio je najuspješniji film po zaradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Drama, akcija i napetost čekaju vas u petak u 21 sat u filmu „Ralje“ samo na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZVIJEZDA HIT SERIJA I FILMOVA

Sve što niste znali o legendarnom glumcu Tomu Sellecku

Play ponuda

Više s weba