Novosti

Rasprave o tome koliko je kontinenata i Hrvata, ali i kako ući u Google

Najzabavniji reality show na svijetu vraća se na televizijske ekrane. Tri mjeseca izolacije pod budnim okom Big Brothera, kojem ništa ne može promaknuti – to mogu izdržati samo odvažni i osebujni kandidati.

Press
26.01.2018 13:27

Mnogo ih je prošlo kroz Big Brother kuću tijekom dosadašnjih osam sezona, no samo su neki ostali zapamćeni. U iščekivanju novih lica čije ćemo dogodovštine pratiti na RTL-u, donosimo dosadašnjih deset najvećih "bisera" stanara, zbog kojih smo plakali od smijeha.

1. 'Labuđe jezero? Super! Sad ćemo roniti'

Jedan od zadataka sudionika treće sezone Big Brothera bilo je da izvedu "Labuđe jezero", što je oduševilo Tanju Jovanović, koja je entuzijastično uzviknula: "Super! Sad ćemo roniti!"

Dubrovčanka nije znala ni što su farmacija, safe sex, pridjev, pojam i institucija. Svjesna da su sve oči uprte u njih, Tanja je u jednom trenutku upozorila druge stanare da ih gledaju "sva tri milijuna Hrvata".

2. Ono kad se ne možeš sjetiti zašto si sretan

Duško Bogdanović bio je dobra duša regionalnog Big Brothera. Uveseljavao je sustanare svojim vedrim duhom i pokojom nepromišljenom izjavom. "Sretan sam, ali se ne mogu sjetiti zašto", rekao je Duško na jednom tulumu u BB kući. Jedan od mogućih razloga sreće, ali i zaboravnosti, mogla bi biti činjenica da je u tom trenutku bio pod utjecajem alkohola.

3. 'Mama mi se zove Augustina, ali joj je djevojačko ime Ljiljana'

Danijel Rimanić slavio je kao pobjednik treće sezone Big Brothera, ali se slavodobitno upisao i u knjigu "bisera BB kuće". Osim što je priznao da ne zna što znači riječi "promiskuitet", na konstataciju sustanara da čovjek koristi samo dva posto mozga, Danijel je replicirao legendarnom: "A koliko posto uopće mozga imamo?" Jedna od njegovih najupečatljivijih izjava svakako je ona da mu se "mama zove Augustina, ali joj je djevojačko ime Ljiljana".

4. Sreća da su sinovi

Obitelj Vasić cijelu je sedmu sezonu nizala biser za biserom, no vrhunac je bio kad je mama Rada izjavila da bi blizance Miku i Gibu ostavila u bolnici da su se rodili kao žene. Srećom, rekla je Rada, radilo se o "dva sina, dva ljepotana, dva blizanca". Inače, Vasići smatraju da su Mika i Giba drugačiji i kulturniji od njihove ostale djece jer su rođeni u Njemačkoj, pa imaju njemački mentalitet i zbog toga ne znaju lagati niti "magupirati se". Rada se kasnije požalila Big Brotheru i da ju Rade "više ne ljubi kao što ju je ljubio i više ju ne seksa kao što ju je seksao".

Big Brother, 6. emisija uživo

5. Vita - kraljica bisera četvrte sezone

"Je li ono beduini spavaju na oštrome? A da, to su fakini", samo je jedna od mnogobrojnih izjava Vite Pavić zbog kojih su se gledatelji Big Brothera hvatali za glavu.

"Ona mene pravi tukom pred cijelom državom zato što se nisam mogla sjetiti da je Šola bio golman. Ko da ja pratim odbojku", izjavila je Vita, koja je sa sustanarima podijelila i svoju filozofiju o budizmu: "Ima tih nekih ekstrema koji pokazuju koliko je nama mozak nerazvijen". Malo manje zabrinjavajuće izjave imala je njezina sustanarka Mirela, koja se proslavila izjavom: "Plakala sam kao kišna glista".

6. Pitanje za milijun kuna: Koliko kontinenata postoji?

Iako se Ana Vrdoljak iznimno trudila objasniti sustanarima da postoji sedam kontinenata, Nikša, Simon, Danijel i Violeta inzistirali su na tvrdnji da ih je samo pet. "Nema Sjeverne i Južne Amerike, to je samo Amerika", inzistirao je Simon. Nikša je, pak, konstatirao da "ima pet olimpijskih krugova - toliko je i kontinenata".

7. Mudrosti dominantne Zorice

Zorica je definitivno bila središte svih zapleta i događaja u sedmoj sezoni Big Brothera, tijekom kojih je uvijek vodila glavnu riječ. Grlatu i dominantnu, bilo ju je teško ignorirati, pa su se gotovo svi stanari našli na udaru njezinih dosjetki, htjeli oni to ili ne. Neke su bile simpatične, druge bezobrazne, pa čak i neukusne. Za sebe kafanska pjevačica kaže da nije "riba", nego "džambo džet".

8. Žorž, Marina i Google

"Bojim se kokoši. U tu kategoriju spadaju i golubovi, labudovi i rode", izjavila je Marina Raguž u jednom razgovoru stanara. Njezina dečka Romana Obilinovića Žorža zanimalo je, pak, što mediji pišu o njihovoj ljubavi. "Ja ne znam kako ću vidit što pišu o nama. Trebam uć u Google ili šta?" pitao je Romano, koji je pokazao i nezavidne zavodničke sposobnosti. "Kad ćeš ti meni reći: Romano, daj nakiti me večeras", rekao je Marini.

9. Galeb kojem treba poduka o seksu

Matko Okmažić iz Omiša slovio je za jednog od najvećih favorita za pobjedu u drugoj sezoni Big Brothera. Matka sustanari nikad nisu nominirali, no u konačnici je završio na trećem mjestu. Iako je "galeb" imao više ispada tijekom boravka u BB kući, najzapamćenija je ostala njegova legendarna lekcija o seksu: "Ako se žena pomokri nakon seksa, ne može zatrudnjeti".

10. 'Nebitan si, smaraš'

Branislav Radonić, popularno zvan Brandon, u regionalni je Big Brother ušao tek 49. dan, no svakako je dao velik doprinos u zakuhavanju atmosfere u kući. Odrješit, drzak i potpuno raskalašen (izveo je striptiz, tijekom kojeg se skinuo do kraja), zaslužan je i za poštapalicu koju je 2011. koristila cijela regija – "Nebitan si, smaraš". Brandon ju je iskoristio u brojnim situacijama tijekom prepirki sa sustanarima, što ih je znalo dovesti do ruba incidenta.