Novosti

Recept Ivana Pažanina: Punjene lignje s aromatiziranom palentom

RTL.hr
02.07.2021 12:00

Sastojci:

lignje

luk

češnjak

svježi peršin

pelati

morar

kapari

svježi ružmarin

palenta

bijelo vino

prošek

kozice

riža

začinsko bilje

(količine odrediti prema vlastitom nahođenju)


Priprema:

Rižu skuhati 10 minuta u vreloj vodi. Prodijediti. Lignje očistiti. Glave liganja nasjeckati na sitne kockice. Od glave, mesa kozica i riže te začina napraviti nadjev i napuniti lignje. Luk nasjeckati na ploške, dinstati na maslinovom ulju, dodati češnjak i peršin pa politi bijelim vinom i iskuhati. Dodati pelate, zaliti temeljcem. Prošek, motar, kapare dodati zadnjih deset minuta. Lignje ispeći i ubaciti umak. Kuhati dok lignje ne budu gotove. Palentu kuhati na temeljcu, aromatizirati s ružmarinom i na kraju dodati maslac.