Sastojci:
Šljive1 kg
Krumpir2 kg
Jaja 2 kom
Krušne mrvice300 g
Muškatni orah1 kom
Ulje2 dl
Maslac200 g
Šećer200 g
Cimet
Sol
Mileram3 dl
Štapić vanilije1 kom
Limun 1 kom
Priprema:
Krumpir kuhamo u kori. Kad je kuhan, protisnemo ga kroz prešu za čvarke, raširimo na pleh, dodamo jedan dio maslaca te ga ohladimo u hladnjaku. Dodamo jaja, promiješamo te dodamo brašno (morate sami odlučiti koliko) i muškatni oraščić i soli po potrebi. Umijesimo prozračno tijesto. Ne smije biti pretvrdo. Šljive pečemo u plehu za pečenje u pećnici sa šećerom te pazimo da ipak ostanu komadi šljiva. Dodamo cimet. Tijesto, kad se malo ohladi, trgamo i punimo šljivama. Kuhamo u kipućoj vodi. Prelijemo ih krušnim mrvicama koje smo prepržili na ulju i maslacu te mileramom u koji smo dodali sjemenke vanilije iz štapića te malo limunove kore.