Novosti

Recept za 5: Fini jastučići

Ukusno predjelo

RTL TV
14.08.2021 16:00

TIJESTO:

- 250g glatkog brašna

- malo soli

- 1 jaje

- 1 žlica ulja

- 1 dl mlake vode

Od gore navedenih sastojaka umijesimo tijesto, oblikujemo kuglu nauljenim rukama te stavimo na tanjur omotan prozirnom folijom i prekrijemo njome. Ostavimo minimalno pola sata da tijesto odstoji (što dulje stoji, ljepše se razvlači.)

Zatim stavljamo tijesto na pobrašnjeni stolnjak, razvaljamo pobrašnjeno tijesto valjkom koliko ide i dalje razvlačimo rukama stavljajući ruke na sredinu pod tijesto i razvlačeći prema van.

NADJEV:

- 300-400 g domaćeg svježeg kravljeg sira

- par žlica domaćeg vrhnja

- malo soli

Sastojke izmiješati i smjesu stavljati na 1/3 tijesta te pomoću stolnjaka zarolati. Drškom kuhače pritisnuti na svakih pet do sedam centimetara (ovisno koju veličinu štrukli želite) da se na tom mjestu prilijepi tijesto. Zatim rubom tanjura rezati po tim obilježenim mjestima. Stavimo ih kuhati u posoljenu vodu. Kuhane ih vadimo i stavljamo u namašćenu tepsiju. Tako poslagane malo ih polijemo vodom u kojoj su se kuhali. Pečemo na 200 stupnjeva dok ne poprime lijepu boju. Štrukle zalijemo s 200 ml (može i više po želji) vrhnja za kuhanje i pečemo još otprilike 10 minuta.