Novosti

Recept za 5: Morski trio od hobotnice, jakobovih kapica i srdela

Umirovljenica Marija svojim je jelom u pretrpošloj sezoni oduševila sve natjecatelje jer je i izgledom i okusom bilo - jednostavno savršeno! Morski trio sastoji se od salate od hobotnice, Jakobovih kapica i carpaccija od srdela.

RTL.hr
29.06.2021 12:00

Salata od hobotnice

Skuhati hobotnicu dok ne omekša, staviti pluteni čep s hobotnicom u lonac da prije omekša. Hobotnicu narezati na kockice te začiniti maslinovim uljem, češnjakom i peršinom.

Jakobove kapice

Jakobove kapice oprati, začiniti mješavinom maslinova ulja, češnjaka i peršina, posoliti i posuti s parmezanom. Staviti na pet minuta u pećnicu. Poslužiti tople.

Carpaccio od srdela

sastojci:

500 grama svježih srdela - filetiranih

jabučni ocat

sol

Dan prije posluživanja potopiti srdele u jabučni ocat. Ostaviti na hladnom.