Sastojci:
pačji batak sa zabatkom 2 kom
cvjetača 300 g
lješnjaci 50 g
krušne mrvice 10 g
maslac 100 g
curry 5 g
šećer 50 g
naranča 1 kom
Priprema:
Batak i zabatak otkostiti, kosti staviti zapeći na tavu na ulje kako bi se dobio umak a pečenje. Nakon što se kosti dobro zapeku, podliti vodom i ostaviti da se reducira. Na kraju dodati maslac da se umak zgusne.
Na suhoj tavi zapeći otkošteni batak sa zabatkom prvo na strani kože, zatim u na drugoj. Tako pečeno staviti u pećnicu da se dovrši. Pri kraju izvaditi i premazati kožicu karamelom od šećera i narančinog soka te vratiti u pećnicu da se zapeče.Kao prilog poslužiti cvjetaču koja se prvo prokuha, a zatim se dovrši na maslacu s krušnim mrvicama i curryjem. Preko svjetače posuti mljevene tostirane lješnjake.