Novosti

Recept za 5: Pačji batak i zabatak s cvjetačom

RTL.hr
06.07.2021 13:00

Sastojci:

pačji batak sa zabatkom 2 kom

cvjetača 300 g

lješnjaci 50 g

krušne mrvice 10 g

maslac 100 g

curry 5 g

šećer 50 g

naranča 1 kom


Priprema:

Batak i zabatak otkostiti, kosti staviti zapeći na tavu na ulje kako bi se dobio umak a pečenje. Nakon što se kosti dobro zapeku, podliti vodom i ostaviti da se reducira. Na kraju dodati maslac da se umak zgusne.

Na suhoj tavi zapeći otkošteni batak sa zabatkom prvo na strani kože, zatim u na drugoj. Tako pečeno staviti u pećnicu da se dovrši. Pri kraju izvaditi i premazati kožicu karamelom od šećera i narančinog soka te vratiti u pećnicu da se zapeče.Kao prilog poslužiti cvjetaču koja se prvo prokuha, a zatim se dovrši na maslacu s krušnim mrvicama i curryjem. Preko svjetače posuti mljevene tostirane lješnjake.