Sastojci:
pačji batak sa zabatkom 2 kom
cvjetača 300 g
lješnjaci 50 g
krušne mrvice 10 g
maslac 100 g
curry 5 g
šećer 50 g
naranča 1 kom
Priprema:
Batak i zabatak otkostiti, kosti staviti zapeći na tavu na ulje
kako bi se dobio umak a pečenje. Nakon što se kosti dobro zapeku,
podliti vodom i ostaviti da se reducira. Na kraju dodati maslac
da se umak zgusne.
Na suhoj tavi zapeći otkošteni batak sa zabatkom prvo na strani
kože, zatim u na drugoj. Tako pečeno staviti u pećnicu da se
dovrši. Pri kraju izvaditi i premazati kožicu karamelom od šećera
i narančinog soka te vratiti u pećnicu da se zapeče. Kao
prilog poslužiti cvjetaču koja se prvo prokuha, a zatim se dovrši
na maslacu s krušnim mrvicama i curryjem. Preko svjetače posuti
mljevene tostirane lješnjake.