Novosti

Recept za 5: Rolade koje ljube mahune i mrkvu

Jedan od slasnih recepata iz 'Večere za 5 na selu'.

RTL.hr
30.06.2021 12:00

Sastojci za rolade:

- 1500 g junećih šnicli

- 4 crvena luka

- 2 cesnje cesnjaka

- 2 mrkve

- 150 g korjen od celera

- 1 korjen od persina

- Ulje za przenje po zelji

- Senf, kiseli krastavci

- 2 dl crnog vina

- 1 crvena paprika

- 200 g dimljene sunke ili pancete

- 1 poriluk

- 2 žlice paradajzu u tubi

Začini: sol, papar, muskatni orascic, klincici, lovorov list, ljuta paprika, persin list

Način pripreme:

Meso istućiu tanke šnicle (12 komada), svaki komad posoliti, popapriti i svaki komad sa senfom namazati. Na svaki komad se stavi komad tanko narezane šunke, tanko narezani kiseli krastavac i motaj u rolade. Sa čačkalicama zatvoriti rolade. Rolade se kratko zapeku i izvade na stranu. Sitno narezano povrće popržiti i zaliti sa povrtnom juhom, vinom i dodati sve začine. Nakon toga se stave rolade i na laganoj vatri sve zajedno krčka otprilike 2 sata. Kad je meso mekano rolade se izvade. Umak sa povrćem se izmiksa i začini jošjednom po potrebi.

Sastojci za valjuške:

- 1 kg krumpira

- 500 g brasna

- 3 jaja

- Muškatni oraščić

- Soli, papar

Način pripreme:

Skuhaj krumpir u slanoj vodi. Oguliti i isprešati, dodati sastojke. Izvaljati valjuške i kuhati otprilike 5 minuta uslanoj kipućoj vodi. Na kraju se zapeku valjušci u preprženom maslacu.

Sastojci za salatu:

- 1 kg mrkve

- 1 kg mahuna

Umak:

- Maslinovo ulje

- Ocat

- Peršin

- Česnjak

Način pripreme:

Skuha se posebno nasjeckana mrkva i mahune. Kad se ohladi prelije se sa umakom od ostalih začina.