Sastojci:
- 300 g pelati rajčica
- Smeđi šećer
- 250 g graška
- 5 dcl maslinovog ulja
- Režanj češnjaka
- 750 dcl bijelog vina
- 200 g filea lososa
- 4 listića svježeg bosiljka
- Sol
- Papar
- Brašno
- 3 jaja
Priprema:
Od pola kile brašna i trijaja zamijesimo tjesteninu i režemo na široke rezance. Kuhamo jeu posoljenoj vodi. U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. Čim češnjak počne puštati miris, dodamo rajčicu pelate, posolimo je i na srednje jakoj vatri kuhamo rajčicu,pomalo je gnječeći,dok se umak ne reducira. Zatim u umak dodamo smeđi šećer, ulijemo suhobijelovino dok se ponovno ne reducira. U tavu dodamo grašaki sve zajedno kuhamo nekoliko minuta. Filelososa očistimo iispečemo na tavi smalo ulja. Kuhanu tjesteninuocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Gotovo jelo poslužimo u duboki tanjur. Prvo stavimo tjesteninu s umakom i preko toga filelososa.