Novosti

Recept za 5: Tjestenina s lososom

Jedan od sjajnih recepata koje smo naučili u 'Tri, dva jedan - kuhaj!'

RTL.hr
30.08.2021 12:00

Sastojci:

- 300 g pelati rajčica

- Smeđi šećer

- 250 g graška

- 5 dcl maslinovog ulja

- Režanj češnjaka

- 750 dcl bijelog vina

- 200 g filea lososa

- 4 listića svježeg bosiljka

- Sol

- Papar

- Brašno

- 3 jaja

Priprema:

Od pola kile brašna i trijaja zamijesimo tjesteninu i režemo na široke rezance. Kuhamo jeu posoljenoj vodi. U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje. Preko ulja dodamo narezani češnjak na listiće. Čim češnjak počne puštati miris, dodamo rajčicu pelate, posolimo je i na srednje jakoj vatri kuhamo rajčicu,pomalo je gnječeći,dok se umak ne reducira. Zatim u umak dodamo smeđi šećer, ulijemo suhobijelovino dok se ponovno ne reducira. U tavu dodamo grašaki sve zajedno kuhamo nekoliko minuta. Filelososa očistimo iispečemo na tavi smalo ulja. Kuhanu tjesteninuocijedimo i prebacimo u tavu s umakom. Gotovo jelo poslužimo u duboki tanjur. Prvo stavimo tjesteninu s umakom i preko toga filelososa.