Novosti

Redateljica hrvatskog hita 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' isprva je mrzila što ju je otac upisao na tečaj...

Ponekad nas tuđi postupci dovedu do najboljih stvari

RTL.hr
03.11.2020 18:30

Nagrađivana redateljica Čejen Černić sasvim je slučajno još kao mala otkrila svoju ljubav prema filmu.


Tata je kriv za sve

To što sam danas redateljica zapravo mogu zahvaliti tati. On je negdje 1997. kupio kameru i kako da mu se nije dalo proučavati upute za rukovanje, jednog dana mi je rekao: 'Čuj, ja sam te upisao u Kino-klub Mursa. Odi ti lijepo tamo, nauči rukovati kamerom pa ćeš mi sve to fino objasniti', ispričala je 38-godišnja redateljica u intervjuu za Express .

"Bila sam na njega silno bijesna. Tečajevi su bili subotom od osam ujutro, a kad si srednjoškolac, to je jedini dan kad se možeš naspavati nakon izlaska. Mrzila sam taj tečaj iz dna duše i prvih nekoliko tjedana sam proklinjala sve redom. A onda mi se počelo sviđati pa sam cijelu srednju školu odlazila u klub i počela raditi prve filmove."

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Zahvaljujući preporuci profesorice iz srednje škole otišla je na Imaginarnu akademiju u Grožnjan i napravila 'Il postino' , svoj prvi dokumentarni film u profesionalnim uvjetima, i tad je shvatila da je zanima režija.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Za svoj prvi dugometražni uradak 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' osvojila je prestižnu nagradu Zlatni Studio za najbolji igrani film u 2017.

Dječji detektivski film 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' gledajte u subotu u 15:30 na RTL-u.