Novosti

Ribafishev recept za jelo protiv mamurluka - Plućica na kiselo!

Ribafish je u dvije sezone popularnog kulinarskog showa mnogo toga naučio, a evo što savjetuje protiv mamurluka

RTL.hr
2021-01-01 11:00

SASTOJCI:

10 dag svinjskemasti
2 glavice luka
1 svinjska pluća
1 žličica slatke crvene paprike
4 žlice brašna
1 list lovora
0,5 dl octa
3 češnja češnjaka
sol, papar, jalapeno papričica
bonus - 20 dag špeka

PRIPREMA: Bolja varijanta je da jednostavno prigrijete sarmu, ali što sad... Pluća skuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju (ne bacajte vodu) i narežite ih na rezance. Zatim na masnoći popržite sitno sjeckani luk, dodajte pluća kad se luk zacakli te još malo popržite da dobiju boju i aromu.

Dodajte u rajnglu u malo vode umućenu papriku, brašno i narezani češnjak te još malo popržite. Ubacite krumpir narezan na kockice, promiješajte i zalijte vodom u kojoj su se kuhala pluća. Dodajte lovorov list, ocat i začine te kuhajte dok krumpir ne omekša. Pred kraj procijenite voli li itko ljutinu pa ubacije i neku žestinu, a ni šampinjoni iz konzerve nisu za odbaciti.

Verzija za profesionalce: smanjite količinu masti i umjesto toga ubacite 20 dekagrama na sitno narezanog špeka. Pošaljite osobu B po vino i vodu za gemišt i svježi polubijeli kruh i - uživajte!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.