Novosti

Rockyjeva ljubav Adrian danas slavi 74. rođendan - jeste li znali da je ona sestra slavnog redatelja...

Donosimo vam zanimljive činjenice iz privatnog života Talije Shire, zvijezde kultnih filmskih franšiza 'Kum' i 'Rocky', te tete slavnog oskarovca Nicholasa Cagea i redateljice Sofije Coppola.

RTL.TV
25.04.2020 11:26

Talia Shire rođena je rođena je 25. travnja 1946. u Lake Successu u New Yorku.

Otac joj je dirigent i kompozitor Carmine Coppola, a brat slavni filmski redatelj i producent Francis Ford Coppola.

Od kraja 60-ih, počela dobivati uloge u televizijskim serijama i niskobudžetnim filmovima.

Godine 1972. Talia Shire odigrala je ulogu Connie Corleone u filmu 'Kum'. Dvije godine kasnije glumica je nastupila u nastavku filma 'Kum'. Film je ponovno dobio glavnu nagradu Američke filmske akademije, a Talia Shire zaradila je prvu nominaciju za Oskara u kategoriji Najbolja sporedna glumica.

Godine 1976. glumica je odigrala glavnu žensku ulogu u sportskoj drami 'Rocky'. Film je bio neočekivani hit i osvojio Oskara u kategoriji Najbolji film i Najbolji redatelj, a vodeći glumci, Sylvester Stallone i Talia Shire, ponijeli su nominacije. Za istu ulogu Shire je bila nominirana za nagradu Zlatni globus, a dobitnica je nagrada Nacionalnog vijeća filmskih kritičara i New York Society of Critics.

Godine 1970. Talia se udala za skladatelja Davida Scheira, s kojim ima sina, scenarista i producenta Matthewa Scheira. Talia je zadržala prezime Scheir iako su se ona i David razveli nakon deset godina braka.

Godine 1980. udala se za producenta Jacka Schwartzmana, s kojim ima tri sina, filmskog snimatelja Johna, te glazbenike i glumce Roberta i Jasona Schwartzmana.

Taliju Shire kao Adrian Balboa gledajte u odličnoj sportskoj drami 'Rocky 5' sutra u 20:15 na RTL-u 2.