Novosti

'RTL Danas' donosi specijal o Đorđu Balaševiću: o njemu pričaju Bratoš, Bajaga, Šerbedžija...

Vijest o smrti glazbenika Đorđa Balaševića u petak, 19. veljače, potresla je cijelu regiju.

RTL
21.02.2021 09:30

Veliki Đole obožavatelje je imao svugdje i svih dobnih skupina pa nije čudno što je jedan od najcitiranijih glazbenika. No što o tom velikanu kažu njegovi kolege i prijatelji, gledatelji RTL-a mogu doznati večeras u sklopu središnje informativne emisije 'RTL Danas', koja donosi hommage posvećen upravo Panonskom mornaru.

Nikša Bratoš

U velikoj reportaži koju priprema Ružica Đukić o Balaševiću će pričati Nikša Bratoš, Momčilo Bajagić Bajaga, Rade Šerbedžija te drugi Balaševićevi prijatelji.

Gledateljima će posebno zanimljivo biti vidjeti što je Balašević, po mnogima najveći virtuoz riječima, govorio u svojim intervjuima o glazbi, politici, društvu, a RTL-ova novinarka Ružica Đukić ističe i da joj je cilj pokazati kakav je Balašević bio kao čovjek, a ne samo glazbenik.

Đorđe Balašević u Areni Zagreb

Vjerujem kako se svi slažu da je Đole zaslužio da mu zahvalimo jer je uvijek širio ljubav. To je čovjek kojem su svi ljudi bili jednaki, čovjek koji je u najtežim vremenima pokazao hrabrost i suprotstavio se podjelama, a ostavio je i enormno glazbeno bogatstvo", kaže Đukić.

Poseban specijal o Đorđu Balaševiću, koji je preminuo u 68. godini života, gledatelji mogu pratiti večeras od 18.30 u sklopu emisije 'RTL Danas'!