Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Informativna emisija

RTL Danas slavi peti rođendan

Središnja informativna emisija RTL Danas proslavila je peti rođendan! 24. listopada 2010. godine u 18 sati i 30 minuta u eteru RTL-a je prvi put prikazana nova informativna emisija koja se kroz godine etablirala kao središnje mjesto informiranja o najvažnijim vijestima dana - od najnovijih političkih zbivanja do aktualnih društvenih događanja.

Image
Foto: RTL
Press/ 28.10.2015. u 16:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

- Prije pet godina pokrenuli smo novi news brand na RTL-u. Shvatili smo da je našem informativnom programu potreban zaokret. U pet godina napravili smo 1826 emisija odnosno preko tisuću sati programa! Svima nam želim puno uspjeha i sreće, kazao je Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL Hrvatska.

- Pet godina je jako brzo prošlo,a od tada se promijenilo dosta toga – i mi i izgled  naše emisije. Jedno uvijek ostaje isto - a to je potraga za dobrim pričama koje svakodnevno želimo ponuditi našim gledateljima. RTL Danas je prije pet godina označio novu fazu u onom što radimo, a sada smo spremni za korak dalje –  gledateljima ponuditi najjači, najbolji i najbrži informativni proizvod na tržištu, kazao je glavni urednik Informativnog programa Igor Bobić koji svakoga dana u gotovo sat vremena  središnje informativne emisije RTL-a vodi gledatelje na mjesto događaja koji određuju život Hrvatske.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

- Informativni program koji se razvio oko središnje emisije RTL Danas  sada čine RTL Vijesti  u 16.30 i  RTL Direkt u 22.15.  Ono što želimo u budućnosti jest ponuditi više raznolikog sadržaja poput nedavno prikazane reportaže o izbjegličkoj krizi Specijalni izvještaj: Hrvatska - put spasa? Svih ovih godina uvjeren sam da smo najbolji tim i da radimo najbolji posao i zato – hvala svima! Ponosan sam na naš zajednički uspjeh, dodao je Igor Bobić.

U proljeće ove godine ostvarena je još jedna faza rebrendiranja informativnog programa RTL-a u kontekstu vizualnog identiteta. Novi set u studiju iz kojeg se prikazuje RTL Danas je opremljen dvama interaktivnim LED videozidovima s najnovijim ultraHD i ultra-bright tehnologijama, ukupne površine 15 četvornih metara. Panoramska pozadina seta izrađena je jedinstvenom tehnikom koja do sada nije korištena na našim prostorima, prosvjetljavanjem ciklorame LED ekranima, što cjelokupnom setu daje dinamičan izgled. Za izradu namještaja na setu korišten je potpuno novi kompozitni materijal koji još nije korišten za televizijske scenografije.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

No, ono što uistinu središnjoj informativnoj emisiji daje prepoznatljivost i poseban pečat su ljudi – novinari, reporteri i urednici, njih četrdesetero, koliko ih broji redakcija Informativnog programa, i koji  svakoga dana  rade na terenu diljem Hrvatske  kako bi pravovremeno i provjereno prenijeli vijesti našim gledateljima.

Najvažnije događaje dana i dalje gledajte u RTL-u Danas, svakog dana točno u 18.30 sati!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba