Play ponuda
Play ponuda
USKORO

RTL Direkt 2.0: 'Osvježili smo izgled emisije, a uz to stižu i neke novosti u sadržaju'

U novom ruhu, s novim vizualnim identitetom i novinama u sadržaju; od ponedjeljka 2. svibnja 2022. gledatelje u eteru RTL-a čeka novi RTL Direkt, Direkt 2.0.

Image
RTL.HR/ 26.4.2022. u 13:15
Play ponuda

„Proljeće je pravo vrijeme za novo ruho Direkta. Osvježili smo izgled emisije, napravili face lift, malo se modernizirali. Uz to, naravno, stižu i neke novosti u sadržaju“, najavila je urednica i voditeljica RTL Direkta, Mojmira Pastorčić.

RTL Direkt premijerno je emitiran na glavnom kanalu prije sedam godina, a do danas se profilirao u nezaobilazni informativni format koji postavlja trendove i pomiče granice. Jedinstven stil tog late night news magazina osvojio je gledatelje i struku, a reporteri, kao i sama emisija, nagrađeni su brojnim priznanjima; od onog za najboljeg TV voditelja do onog za najbolju TV emisiju!

Nagrađivani format u eter je uplovio pod kormilom Zorana Šprajca, a uzburkanim i uzbudljivim medijskim vodama nastavio je broditi na čelu s Mojmirom Pastorčić. Izvrsna reporterka profilirala se i kao izvrsna voditeljica.

Image
Foto:
Image

„Direktu sam posvetila mnogo godina, mnogo truda, razmišljanja, ideja, živciranja i mnogo rada od jutra do 23 sata. Prvo vrijeme kao novinarka, a onda sam je četiri godine uređivala i svaki dan radila sa Šprajcom. I tada je to bila emisija u kojoj se, uz njegovo snažno autorstvo i smisao za humor, osjećao moj štih - i moj stil, moje ideje i rad s novinarima. Posljednje dvije godine gledatelji su me bolje upoznali, vodila sam svaki dan, tri dana, dva dana, iz dnevnog boravka, s Vučkom, bez Vučka, kad god Šprajca nije bilo, a zadnja 4 mjeseca još i petkom. I iskreno sam počašćena kako su mi gledatelji vratili. Ne samo glasovima za nagrade, nego podrškom, interesom, mailovima, pohvalama na ulici, razglednicama, komentarima, ma i rukom pisanim pismima“, kaže Mojmira.

„Prati nas puno ljudi, imamo prepoznatljiv stil i teme, ljudima se sviđa što smo drukčiji i što se bavimo stvarima koje ne mogu vidjeti drugdje. To je i news i nije news, i smiješno je i ozbiljno, bavimo se i omikronom i Bakom Prasetom i predsjednikom i beskućnicima i Ukrajinom i uličnim muralima i kriptovalutama i potresom u Petrinji i kokainom u zagrebačkoj kanalizaciji. Zašto je drugdje nešto bolje, što radimo krivo. Zanima nas društvo“, dodaje Pastorčić i daje naslutiti da će, iako nas u 'novom' Direktu očekuju određene promjene, one važne stvari poput prepoznatljivog stila, ostati nepromijenjene.

Sadržajno, stilski i vizualno nešto drugačiji, ali u isto vrijeme kao i dosad - RTL Direkt 2.0 pratite od ponedjeljka do četvrtka, u 22:15 na RTL-u.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU S POZNATIM GLUMCEM

Arben Bajraktaraj u 'Besi' glumi šefa albanske mafije, za RTL.hr kaže: 'Živim za uloge, a izgleda da u sebi imam nešto opasno'

Play ponuda

Više s weba