Novosti

RTL od ponedjeljka prikazuje zabavne formate: 'Total Wipeout' te nove epizode omiljenog 'Kola sreće'

RTL od ponedjeljka, 4. svibnja, uvodi novosti u program glavnog kanala

RTL
01.05.2020 14:21

Tako će svi obožavatelji kvizova doći na svoje jer će u terminu od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati gledati dosad neemitirane epizode najpopularnijeg kviza na svijetu - Kola sreće" . Riječ je o formatu koji gledateljima nudi obiteljsku zabavu u ovim izazovnim vremenima, a voditelj kviza je glumac Boris Mirković dok je njegova desna ruka jedna od najljepših Hrvatica, Iva Jerković.

Kolo sreće voditelji

Obožavatelje i vjerne poklonike, koji nisu propuštali nijednu emisiju, Kolo sreće" steklo je prije dvadesetak godina, kada se ovaj kviz prvi put počeo prikazivati u domaćem eteru. U odnosu na tadašnje izdanje showa, princip osvajanja nagrada ostao je isti, ali je s napretkom tehnologije došlo do malih izmjena u načinu kako sam show izgleda. Tako više nema okretanja slova, nego se ona prikazuju dodirom ruke na pojedino polje, a ni nagrade se ne biraju iz izloga, nego je nagrada u novcu.

Dakle, natjecatelji će se rješavanjem zagonetki boriti za nagrade. Kada dođe na red, natjecatelj ima tri opcije - kupiti samoglasnik, zavrtjeti kolo ili ponuditi rješenje zagonetke. Na putu do nagrada usmjerava ih voditelj i, naravno, neizostavna hostesa. Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova razvio se iz američkog Wheel of Fortune" autora Merva Griffina. U SAD-u se Kolo sreće" prikazuje od 1975. godine, a dosad je prikazano više od 7000 epizoda, čime je Kolo sreće" postala najdugovječnija emisija zabavnog karaktera.

Osim Kola sreće", RTL kreće s ponovnim prikazivanjem emisije Total Wipeout", koja će se emitirati u 17:40, od ponedjeljka do petka.

Total wipeout

Dok se u nekim showovima traže nadljudske sposobnosti ili vokalne vještine, 20 natjecatelja u potpuno zabavnom okruženju u Buenos Airesu natječe se za pozamašnu novčanu nagradu od 10 tisuća funti, a sve što moraju je proći zahtjevne poligone koji se možda na prvu čine jednostavnima, no zapravo traže visoku fizičku spremnost te odličnu ravnotežu.

U 25 epizoda u kojima će zasigurno biti pregršt smijeha kao i urnebesnih padova, natjecatelje i njihove (ne)spretne pokrete komentirat će komičari Goran Vugrinec i Vlatko Štampar.