Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DIGITAL SHAPERS

RTL-ova konferencija Digital Shapers premašila sva očekivanja

Na prvom izdanju konferencije o digitalnoj transformaciji okupilo se više od sedam stotina sudionika koji su došli poslušati zanimljiva predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka

Image
Foto: RTL
Press/ 30.11.2017. u 15:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvo izdanje konferencije Digital Shapers u organizaciji RTL Hrvatska okupilo je danas u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema više od sedam stotina sudionika.

Digitalna transformacija jedna je od ključnih tema moderne ekonomije, a zbog njezine velike važnosti taj se proces često naziva i četvrtom industrijskom revolucijom. Potaknut aktualnim promjenama, RTL Hrvatska je pokrenuo jedinstvenu platformu Digital Shapers čiji je vrhunac današnja konferencija.

Image
Foto:
Image

Konferenciju je otvorio predsjednik Uprave RTL Hrvatska Henning Tewes koji je izrazio neizmjerno zadovoljstvo velikim brojem okupljenih sudionika.

Seriju zanimljivih predavanja je započeo CO-CEO RTL grupe Bert Habets koji je govorio o promjenama koje televizija doživljava u ovoj digitalnoj transformaciji.“Danas je naš najveći zadatak privući i zadržati pažnju gledatelja. Mediji se transformiraju, a tehnološke promjene su vrlo brze. Današnja televizija mora pratiti te promjene. Lansira se sve više kanala, a među njima i sve više onih specijaliziranih za određeni sadržaj. No moramo se širiti i na druge komunikacijske platforme i pružati kvalitetan sadržaj. Sadržaj je danas ključan. RTL će nastaviti ulagati u zabavne i informativne sadržaje koji uživaju povjerenje javnosti, te istovremeno ići u korak s globalnim medisjkim i tehnološkim trendovima. Digitalni sektor trenutno zauzima 10 posto RTL-ovog ukupnog poslovanja, a ta će brojka u sljedeće dvije godine narasti na 15 do 20 posto”, ispričao je Habets.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Da se DNK televizije i RTL grupe mijenja potvrdio je i Henning Tewes iz RTL Hrvatska i prilikom svog izlaganja najavio novu platformu RTL Play koju će lansirati u siječnju.

“Platforma predstavlja modernu, naprednu uslugu savršenu za oglašavanje. RTL play nudit će live stream, zanimljiv sadržaj i video ‘na zahtjev’, te pružiti personalizirano iskustvo”, najavio je Tewes.

Konferencija se nastavila zanimljivim izlaganjima Huguesa Decossea iz Deliverooa koji je govorio o inovacijama u sektoru hrane, Luke Baranovića iz Hrvatskog Telekoma, Olivera Drosta, Stephanea Corublea i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Posebno zanimljiva sudionicima je bila panel rasprava 'The show never stops: Show business društvenih medija' koju je moderirala Antonija Mandić, a sudjelovali su televizijski voditelji Marijana Batinić, Antonija Blaće i Zoran Šprajc koji su otkrili detalje o svojoj strategiji komunikacije na Facebooku, Instagramu i Twitteru. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vratila se na to mjesto

Voditeljica emisije 'Ljubav je na selu' o nesreći koja joj je promijenila život: 'Suočavam se s demonima i strahovima...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba