Novosti

RTL-ova konferencija Digital Shapers premašila sva očekivanja

Na prvom izdanju konferencije o digitalnoj transformaciji okupilo se više od sedam stotina sudionika koji su došli poslušati zanimljiva predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka

Press
30.11.2017 15:38

Prvo izdanje konferencije Digital Shapers u organizaciji RTL Hrvatska okupilo je danas u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema više od sedam stotina sudionika.

Digitalna transformacija jedna je od ključnih tema moderne ekonomije, a zbog njezine velike važnosti taj se proces često naziva i četvrtom industrijskom revolucijom. Potaknut aktualnim promjenama, RTL Hrvatska je pokrenuo jedinstvenu platformu Digital Shapers čiji je vrhunac današnja konferencija.

Konferenciju je otvorio predsjednik Uprave RTL Hrvatska Henning Tewes koji je izrazio neizmjerno zadovoljstvo velikim brojem okupljenih sudionika.

Bert Habets, RTL, Digital Shaper

Seriju zanimljivih predavanja je započeo CO-CEO RTL grupe Bert Habets koji je govorio o promjenama koje televizija doživljava u ovoj digitalnoj transformaciji."Danas je naš najveći zadatak privući i zadržati pažnju gledatelja. Mediji se transformiraju, a tehnološke promjene su vrlo brze. Današnja televizija mora pratiti te promjene. Lansira se sve više kanala, a među njima i sve više onih specijaliziranih za određeni sadržaj. No moramo se širiti i na druge komunikacijske platforme i pružati kvalitetan sadržaj. Sadržaj je danas ključan. RTL će nastaviti ulagati u zabavne i informativne sadržaje koji uživaju povjerenje javnosti, te istovremeno ići u korak s globalnim medisjkim i tehnološkim trendovima. Digitalni sektor trenutno zauzima 10 posto RTL-ovog ukupnog poslovanja, a ta će brojka u sljedeće dvije godine narasti na 15 do 20 posto", ispričao je Habets. Da se DNK televizije i RTL grupe mijenja potvrdio je i Henning Tewes iz RTL Hrvatska i prilikom svog izlaganja najavio novu platformu RTL Play koju će lansirati u siječnju.

"Platforma predstavlja modernu, naprednu uslugu savršenu za oglašavanje. RTL play nudit će live stream, zanimljiv sadržaj i video na zahtjev', te pružiti personalizirano iskustvo", najavio je Tewes.

Konferencija se nastavila zanimljivim izlaganjima Huguesa Decossea iz Deliverooa koji je govorio o inovacijama u sektoru hrane, Luke Baranovića iz Hrvatskog Telekoma, Olivera Drosta, Stephanea Corublea i drugih.

Digital Shapers

Posebno zanimljiva sudionicima je bila panel rasprava 'The show never stops: Show business društvenih medija' koju je moderirala Antonija Mandić, a sudjelovali su televizijski voditelji Marijana Batinić, Antonija Blaće i Zoran Šprajc koji su otkrili detalje o svojoj strategiji komunikacije na Facebooku , Instagramu i Twitteru.