Novosti

RTL pomaže djeci: chef Ivan Pažanin pokazao veliko srce za djecu leptire

Poznati hrvatski chef Ivan Pažanin kum je projekta humanitarne udruge RTL pomaže djeci i društva DEBRA u kojem se sakupljaju sredstva prijeko potrebna djeci iz cijele Hrvatske čije su rane svakodnevni podsjetnik na bolest koja im onemogućava bezbrižno odrastanje.

Press
30.11.2016 11:08

Projekt DEBRA-e, Društva oboljelih od bulozne epidermolize, odnosi se na trošak boravka u edukacijsko rehabilitacijskom kampu. Cilj je projekta u periodu od 01.05. do 06.05. 2017. g. na jednom mjestu okupiti svu oboljelu djecu radi provedbe radne terapije s ciljem postizanja što većeg stupnja samozbrinjavanja (osnovna higijena, oblačenje, previjanje rana, spravljanje jednostavnih i zdravih obroka i napitaka i sl.), razmjene iskustava i socijalizacije. Osim radne terapije djeca će sudjelovati i u radionicama emocionalne inteligencije koje se kod djece provode uglavnom kroz razne igre, a kroz radionicu djeca će naučiti kako razviti empatičnost, upravljati emocijama, podići samopouzdanje i razvijati socijalne vještine. Kod roditelja je cilj naučiti ih kako prepoznati osjećaje djeteta, nositi se emocijama i osnažiti svoje dijete.

DEBRA već 20 godina pruža kompletnu podršku obiteljima s oboljelom djecom. Radi se o teškoj bolesti, a većina oboljelih su 80-100% invalidi već nakon nekoliko godina života. Priključite nam se u akciji i pomozite da im olakšamo djetinjstvo. Samo jedan poziv na 060 9007 (6,25kn s PDV-om) čini veliku razliku.