Novosti

RTL prenosi Europsko prvenstvo za muškarce u rukometu u siječnju 2020.

RTL Hrvatska od 9. do 26. siječnja 2020. donosi Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce, koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, što je ujedno i prvo takvo natjecanje organizirano u tri države.

RTL
29.11.2019 15:45

Ljubav RTL-a i rukometne reprezentacije se nastavlja. Ponosni smo što ćemo i šestu godinu zaredom, a sedmu ukupno, biti uz naše rukometaše na velikom natjecanju u siječnju. Europsko prvenstvo, koje počinje 9. siječnja specifično je, prvo je koje se igra u tri države i prvo prošireno nastupima 24 reprezentacije", najavljuje Antonio Vuksanović, urednik sporta na RTL-u.

Svi ljubitelji sporta doći će na svoje tijekom više od dva tjedna u prvom mjesecu sljedeće godine jer će svakodnevno uživati u raznim utakmicama.

Ukupno će biti prikazano više od 50 utakmica, i to na našim kanalima RTL i RTL2, ali i na digitalnoj platformi, RTLplay. Oni najvažniji dani, naravno, dani kada igra Hrvatska, bit će popraćeni i studijskom emisijom. Čeka nas još jedan vrući siječanj", otkriva Vuksanović.

Hrvatska reprezentacija, na čelu s izbornikom Linom Červarom nalazi se u skupini A s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom, a grupnu fazu natjecanja igrat će u Grazu.

Na prijenos prvog velikog sportskog događaja u 2020. posebno je ponosan i predsjednik Uprave RTL Hrvatske, Marc Puškarić.

"Iznimno smo ponosni što je RTL Hrvatska osigurala prava prikazivanja utakmica Europskog prvenstva te što ćemo biti uz hrvatsku reprezentaciju i pratiti njihov put prema vrhu. Naši gledatelji uživat će u sportskom spektaklu, bilo da su pred malim ekranima ili pred svojim kompjuterima i pametnim telefonima" istaknuo je Puškarić, ujedno i najavivši da će RTL Hrvatska imati pravo prijenosa i Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2021., koje će se igrati u Egiptu.