Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'NA KAVI KOD DORIS'

Ruža Tomašić: 'Žene moraju raditi duplo više da izgledaju upola dobro kao muškarci!'

Nedjeljna kava kod Doris okupila je poznate političarke koje su govorile o vlastitim iskustvima u politici, ali i naglasile da se žene trebaju izboriti za svoja prava. Osim njih, u goste je došlo i troje stranca koji su se zaljubili u Lijepu Našu i u njoj ostali živjeti.

Image
Press/ 26.11.2017. u 18:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica u nedjelju popodne ugostila je Brazilku Anny Alves, Argentinca Juana Augustina Lopeza i Amerikanca Codyja McClana Browna, autora knjige ''Propuh, papuče i punica'', koji su pričali o životu u Lijepoj Našoj.

Brazilka Anny Alves rođena je u Salvadoru, a doselila se u Zagreb prije četiri godine jer je, kako kaže, u Lijepoj Našoj pronašla ljubav, sreću i mir.

''Osim što su Hrvati simpatični i dobri domaćini, ovdje nemam konkurencije pa sam tako i otvorila školu sambe!'', kazala je atraktivna ljepotica Anny koja se, između ostalog, zaljubila i u hrvatsku kulturu, ljude i tradiciju.

S druge strane, Juan je otkrio da je u Hrvatsku stigao u potrazi za ženinim korijenima i tako zaključio da se Hrvati previše žale na svoju zemlju, umjesto da vide pozitivne strane. Život u Hrvatskoj u svojoj je knjizi detaljno opisao mladi politolog Cody koji za sebe kaže da je ''hrvatski zet''. Cody, baš poput Juana i Anny, na našu zemlju gleda drugačije nego Hrvati.

U drugoj temi pod nazivom ''Žene u politici'' Doris je na kavu pozvala Ružu Tomašić, zastupnicu u Europskom parlamentu, Sabinu Glasovac, SDP-ovu saborsku zastupnicu, i Anku Mrak Taritaš, zastupnicu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Da su žene u politici diskriminirane, smatraju sve tri političarke koje su iz vlastitog iskustva zaključile da postoji ''stakleni strop'' koji ženama onemogućuje da uz isti rad postižu jednake rezultate kao i muškarci.

Tako je svoje loše iskustvo u politici u Kanadi gledateljima otkrila Ruža Tomašić koja je opalila šamar kolegi zastupniku zbog neumjesnog komentara. Slično iskustvo, no u osnovnoj školi, proživjela je i Anka Mrak Taritaš koja je priznala da na ruci ima udubinu zbog dječaka koji ju je olovkom ''pikao'' tijekom sata.

Dok Mrak Taritaš zaključuje da su muškarci s Marsa, a žene s Venere, Tomašić tvrdi da žene moraju raditi duplo više da izgledaju upola dobro kao muškarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kakva nas iznenađenja očekuju i o čemu će se pričati u novoj emisiji ''Na kavi kod Doris'', doznat ćemo iduće nedjelje u 17:20 sati na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
svakoga dana u 17:50

Od danas na Kockici: Nova zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba