Novosti

Ruža Tomašić: 'Žene moraju raditi duplo više da izgledaju upola dobro kao muškarci!'

Nedjeljna kava kod Doris okupila je poznate političarke koje su govorile o vlastitim iskustvima u politici, ali i naglasile da se žene trebaju izboriti za svoja prava. Osim njih, u goste je došlo i troje stranca koji su se zaljubili u Lijepu Našu i u njoj ostali živjeti.

Press
26.11.2017 18:18

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica u nedjelju popodne ugostila je Brazilku Anny Alves , Argentinca Juana Augustina Lopeza i Amerikanca Codyja McClana Browna , autora knjige ''Propuh, papuče i punica'' , koji su pričali o životu u Lijepoj Našoj.

Brazilka Anny Alves rođena je u Salvadoru, a doselila se u Zagreb prije četiri godinejer je, kako kaže, u Lijepoj Našoj pronašla ljubav, sreću i mir.

''Osim što su Hrvati simpatični i dobri domaćini, ovdje nemam konkurencije pa sam tako i otvorila školu sambe!'', kazala je atraktivna ljepoticaAnny koja se, između ostalog, zaljubila i u hrvatsku kulturu, ljude i tradiciju.

S druge strane, Juan je otkrio da je u Hrvatsku stigao u potrazi za ženinim korijenima i tako zaključio da se Hrvati previše žale na svoju zemlju, umjesto da vide pozitivne strane. Život u Hrvatskoju svojoj je knjizi detaljnoopisao mladi politolog Codykoji za sebe kaže da je ''hrvatski zet''. Cody, baš poput Juana i Anny, na našu zemlju gleda drugačije nego Hrvati.

U drugoj temi pod nazivom''Žene u politici''Doris je na kavupozvala Ružu Tomašić , zastupnicu u Europskom parlamentu, Sabinu Glasovac , SDP-ovu saborsku zastupnicu, i Anku Mrak Taritaš , zastupnicu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Da su žene u politici diskriminirane, smatraju sve tri političarkekoje su iz vlastitog iskustva zaključile da postoji ''stakleni strop'' kojiženama onemogućujedauz isti rad postižujednakerezultatekao i muškarci.

Tako je svoje loše iskustvo u politici u Kanadigledateljima otkrilaRuža Tomašićkoja je opalila šamar kolegi zastupniku zbog neumjesnog komentara. Slično iskustvo, no u osnovnoj školi, proživjela jei Anka Mrak Taritaškoja je priznala dana ruci ima udubinu zbog dječaka koji ju je olovkom ''pikao'' tijekomsata.

Dok Mrak Taritaš zaključuje da su muškarci s Marsa, a žene s Venere, Tomašić tvrdi da žene moraju raditi duplo više da izgledaju upola dobro kao muškarci.

Kakva nas iznenađenja očekuju i o čemu će se pričati u novoj emisiji ''Na kavi kod Doris'', doznat ćemo iduće nedjelje u 17:20 sati na RTL-u!