Novosti

Serija 'Ranjena ljubav' osvojila i gledatelje i društvene mreže, a Halitu Ergencu kritičari predviđaju...

Snažna ljubavna priča koja prožima novu tursku seriju Ranjena ljubav" te povratak omiljenog glumačko-ljubavnog para Halita Ergenca i Berguzar Korel pokazali su se kao pun pogodak.

Press
25.11.2016 11:05

Naime, nakon četiri prikazane epizode u Turskoj, serija obara sve rekorde gledanosti, a kritičari Halitu za lik ratnika Cevdata, razapetog između ljubavi prema obitelji i domovini, predviđaju brojne nagrade.

Seriju Ranjena ljubav" gledatelji će uskoro moći gledati i u programu RTL-a, kanala koji je na velika vrata uveo turske serije, i to baš uspješnicom 1001 noć' u kojoj su glavne uloge igrali Halit i Berguzar. Ta je serija značila, ne samo prijelomni trenutak za turske serije, nego i prekretnicu u životima glumaca. Berguzar je zbog Halita napustila dečka, a on se zbog nje rastao. Ljubav sa seta okrunili su brakom, a sedam godina nakon završetka serije odlučili su zajedno raditi u Ranjenoj ljubavi". Projektu ih je, slažu se, privukao scenarij, a gledatelji su, pišu turski mediji, oduševljeni njihovom ljubavnom kemijom.

Unatoč briljantnosti oboje glumaca, i gledatelji, a i kritičari slažu se da je Halitov lik hrabrog vojnika i predanog obiteljskog čovjeka ipak temelj cijele serije. Serija Ranjena ljubav" snima se u čak četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Kako je radnja serija smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata, tako su scenografi bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti preko tisuću vojničkih odora i oko dvije tisuće ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.

Halit Ergenc je, baš kao i za ulogu u obožavanoj seriji Sulejman Veličanstveni" opet morao pustiti bradu, ali je morao ozbiljno prionuti i na treninge jer njegova uloga Cevdata zahtijeva fizičku spremu.

Za razliku od serije 1001 noć" u kojoj su ljubavne scene između Šeherezade i Onura bile potpuno reducirane, a na njihov prvi poljubac se (na negodovanje gledatelja) čekalo jako dugo, u seriji Ranjena ljubav" romantičnih scena između dvoje supružnika neće nedostajati.

Seriju Ranjena ljubav"(originalno Vatanim Sensin) svakog četvrtka u Turskoj gleda više od šest milijuna ljudi, a osvojila je i društvene mreže. Na dan prikazivanja je u cijelom svijetu najpopularniji hashtag bio #VatanimSensin s više od 50 tisuća tvitova na Twitteru.

Dirljivu ljubavnu priču s Berguzar Korel i Halitom Ergencom uskoro ćete moći gledati i u programu RTL-a!