Tikvice zoodles s vrhnjem i špekom
Sastojci:
1 tikvica, 1 komad špeka veličina malog prsta, 1 žlica vrhnja za kuhanje, sol, papar
Za ovaj će vam recept trebati spiralizator.
Napravite rezance od tikvica. Posolite ih i ostavite 15 minuta u cjedilu da otpuste vodu. Blago ih pritisnite i iscijedite. Na tavi popržite špek, ne treba vam ulje jer će špek pustiti masnoću. Dodajte i rezance od tikvica i pirjajte/pecite još nekoliko minuta. Pri kraju umiješajte žlicu vrhnja za kuhanje.
Sviđa vam se ovaj recept?
U priručniku Antonije Blaće 'Ljeto bez parea' možete otkriti jelovnik televizijske zvijezde, ali i savjete kako biti fit i sit. Ne vjerujete? Trk na prodajna mjesta Tisak, Tisak Media, Menart, Znanje ili na web shopu Abrakadabre i uvjerite se sami.