Novosti

Silvana Menđušić o radu tijekom izolacije: 'Par puta sam bila prilično frustrirana, ali dobra tema nikad...

Silvana Menđušić je za RTL.HR ispričala kako je izolacija utjecala na njezin rad u magazinu "Potraga"

RTL.hr
19.05.2020 17:00

Istraživački magazin "Potraga" nakon pandemije koronavirusa vraća se u uobičajeni ritam prikazivanja. Tako će se prikazivati od ponedjeljka do četvrtka u 19.20 u sklopu središnje informativne emisije "RTL Danas".

"Potraga" se emitira tri godine, a reporteri godišnje donesu više od 250 istraživačkih priča različite tematike koje ne ostaju samo 'mrtvo slovo na papiru', već pokreću stvarne promjene. Večeras će gledatelji vidjeti priču Silvane Menđušić , koja je za RTL.HR otkrila o čemu će govoriti, ali i kako je izolacija utjecala na njezin rad.

Veselite li se povratku uobičajenom ritmu rada?

U poslu kojim se bavimo izvanredne situacije, poremećeni ritmovi rada, dulje šihte, još dulji tereni, nevjerojatni rokovi, neobični itinerari, ludi termini snimanja i montaža i brzo prilagođavanje svakoj novoj situaciji su uobičajeni, gotovo da se ne možete baviti ovim poslom ako vam je sve novo nekomforno. Stoga mi radni proces u kojem smo bili tijekom ove krize nije teško pao. Napokon, bilo mi je drago što se nakon dugo godina mogu vratiti u klasičnu news redakciju. Kolege s dnevnog deska kojima smo se privremeno pridružili pokazali su se sjajnim domaćinima. Naravno, veselim se povratku "Potrage" na male ekrane i našem ponovnom okupljanju u redakciji.

Što vam je najviše nedostajalo tijekom izolacije?

Izravniji kontakt sa sugovornicima.

Jeste li se katkad osjećali nemoćno jer niste mogli ispričati neku priču zbog okolnosti koje su vam onemogućile uobičajen rad?

Par puta sam bila prilično frustrirana, ali dobra tema nikad neće pobjeći. Samo će biti drugačije ispričana. Bilo je, doduše, nekih koje je bilo nemoguće napraviti u televizijskoj formi u ovakvim uvjetima, aodgovore na neka pitanja koje sam uputila odgovornima još čekam.

Jeste li tijekom izolacije pravili popis tema koje želite obraditi u "Potrazi"?

Popise potencijalnih tema radim redovito, a i podsjećam da naša izolacija nije bila stroga. Napokon, dok god vam radi mobitel i računalo, možete se baviti ovim poslom.

Postoji li nešto što posebno želite istražiti, a vezano je uz koronavirus i potres?

Posljedice i jednog i drugog ćemo svi, i pojedinici i društvo, dugo osjećati, poremećaji će biti dugotrajni, a tema već ima.

Kako ste odabrali svoju prvu temu nakon izolacije?

Prvi prilog koji sam pripremila je mala inventura rada 14. Vlade koju je obilježilagotovo rekordna izmjena ministara. Od listopada 2016. ostalo je samo šest ministara iz prvog sastava Vlade, a kako je jedankolega primijetio, u Banskim su dvorima sjedile dvije vrste ministara - oni koji ne žele tamo sjediti i oni koji to nisu zaslužili.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.