RTL i SPAR donose emisiju ' BBQ majstorije sa Špičekom 'u kojojslavni kuhar Tomislav Špiček otkrivasve tajne dobrog roštilja. U goste mu dolaze brojna poznata lica, a nakon Ivana Pažanina, Željke Klemenčić, Antonije Blaće i drugih, Tomek je pred kamerama ugostio prijatelje, vrhunske chefove Roberta Slogara i Damira Bogunovića.
I dok su dečki uživali u sokovima i vinu, Špiček je otkrio kako radi savršenu marinadu za svoj juneći šol.
PRIPREMA BABY BEEFA:
"Meso mora biti 1 centimetar debelo, jako je važno kako ga narežemo. treba ga očistiti od svih žilica, a ako ima masnoće, ona može ostati, dapače", objasnio je.
Nakon toga krenuo je na mariniranje. "Meso se soli prije giralanja, a papri poslije. Po odrescima se stavi malo suncokretovog ulja, a može staviti i kap piva ili vina", objasnio je.
"Na kraju se stisne par češnjeva češnjaka", dodao je. Vrlo je važno da meso, kako kaže, tijekom stavljanja na gril zacvrči te se na pola pečenja preokrene na drugu stranu. Kad je sve gotovo, vraća se u posudu za marinadu da još malo upije začine i češnjak.
Špiček je uz to za prilog pripremio začinjeni grah prebranac od Spara koji je stavio u malenu posudu za pečenje te je na vrh stavio veliki kolut luka srebrenca.
Kad je meso bilo gotovo uz to je još poslužio salatu od endivije i radiča koje je začinio maslinovim uljem i jabučnim octom.
Što su sve pripremali Špičeki, pogledajte u videu, a emisiju'BBQ majstorije sa Špičekom', koju donosi SPAR, gledajte četvrtkom u 20 sati na RTL-u te na online platformi RTLplay .