Punjeni otkošteni batak i zabatak, medaljoni od tikvice i chia sjemenki, chutney od žute mrkve, Granny Smith jabuke i nektarine

Sastojci:
Batak i zabatak u komadu
Pileći file
20 g pinjola
Tikvica
100 g maslaca
30 g oštrog brašna
10 g chia sjemenki
Jaje
Žuta mrkva
Granny Smith jabuka
Nektarina
40 g smeđeg šećera
Čili papričica
Sol
Papar
Prozirnai aluminijska folija, potrebne za zamatanje
Postupak:
S batka i zabatka skinemo kosti, pazeći da ostanu u jednom komadu i da ne oštetimo kožicu. Pileći file narežemo na kockice, dodamo pola bjelanjka, začinimo solju i paprom, sameljemo u cuteru oko minutu i pol, dok ne dobijemo kompaktnu masu, tzv. fars. Dodamo grubo sjeckane pinjole tepromiješamo. Farsom napunimo otkošteni batak i zabatak, zarolamo u pravilnu rolicukoju položimo na komad prozirne folije. Batak i zabatak u folijunarolamo čvrsto kao bombon, a višak folije savinemo ispod. Ponovimo isti postupak, samo što ovog puta sve zarolamo u aluminijsku foliju koju isto zamotamo kao bombon paporavnamo krajeve kako bi našapileća rolica bila što ravnomjernija. Isto to napravimo i s drugim komadom pilećeg batka i zabatka. U većoj posudi zahuhamo vodu, stavimo role kuhati, smanjimo vatru ikuhamo oko pola sata. Za to vrijeme na kockice narežemoočišćenu žutu mrkvu, Granny Smith jabukui nektarine. Zagrijemo tavu i na malo maslaca prvododamo smeđi šećer i kockice mrkve, a nakon 5 mindodamo i Granny Smith jabuku tenektarine.
Po želji dodamo i pola čilija. Kuhamo 15 minuta dok se sve ne pretvori u kašu. Posolimo i popaprimo, dodamo još malo vode, sve ukuhamo da bismo dobili lijep i gust proziran umak. Tikvicu naribamo na gruboj strani ribeža te posolimo da pusti svoju vodu. Dobro rukama ocijedimo. Dodamo jedno jaje, brašnote kuhane chia sjemenke. Začinimo paprom i solju, žlicom vadimo smjesu koju pržimo sobje strane na malo vrućeg ulja.
Rolice od piletine izvadimo iz folije, osušimo kuhinjskim papirom i pržimo na malo ulja kako bi rolica sa svih strana poprimila hrskavu koricu te lijepu zlatnožutu boju. Rolicu narežemo u koso debljine 1 cm, serviramo na chutneyu, a sa strane serviramo medaljone od tikvica. Dobar tek!