Za sve njegove vjerne pratitelje koji bi možda poželjeli uživati na tom mjestu, Šprajc je napisaoizvještaj onoga što je vidio i prošao.
"Staza kroz kanjon Kamačnika nije baš tako teška kako naslovna fotografija sugerira, ali težak sam ja pa je svako osvježenje putem dobrodošlo, a u Kamačniku, gore na vrelu gdje voda stiže sa 120 metara dubine rijeku doslovce možeš i piti i naravno, pio sam :)
Na ulazu u kanjon, ondje gdje Kamačnik utječe u Dobru, ove drage kuharke i kuhari su mi u povratku nadoknadili svaku izgubljenu kaloriju i dodali još barem dvije na tu jednu :))
A onda po povratku u kuću za odmor, dočeka me torta od medvjeđih, veprovih i jelenjih kobasa, tlačenica i sir za moje vegetarijanke, a onda od svega rekuperacija u jacuzziju grijanom, pazi sad, na drva, s pogledom i zvukom na vodene kaskade rijeke Kupe. Njezin izvor je par kilometara više i čak je dublji od Kamačnika, kažu više od 170 metara ali nisam stigao provjeriti, drugi put ću i ondje zaroniti jer vraćam se u Vrbovsko čim sprašim 20 kg njami njami čuvenog goranskog krumpira.
Moja je preporuka da ne morate kao ja čekati 1. maj da se provozate i prošetate brdsko-šumskim biserom zvanom Gorski kotar :)", napisao je Šprajc.
Pratitelji su bili oduševljeni njegovom iscrpnom preporukom. "Sad sam se baš zapalio ići tamo", "Ma to je život", samo su neki od komentara.