Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Reality show 'Otok slomljenih srca'

Što ste tražili, a što ste dobili: Može li se u realityju pronaći prava ljubav ili samo prava drama?

Raskošna vila na egzotičnom otoku u Fidžiju i 16 atraktivnih samaca koji traže svoju srodnu dušu.

Image
RTL.HR/ 30.6.2021. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Što uopće može krenuti krivo? Svašta. Producenti uzbudljivog reality showa „Otok slomljenih srca“ svojski su se potrudili i uspjeli iskočiti iz okvira emisija sličnog formata. Show „Otok slomljenih srca“ zapravo je pokušaj spajanja principa na kojem funkcionira većina internetskih dating aplikacija poput Tindera i sličnih te reality TV-a.

Drugim riječima, parovi se međusobno biraju na temelju nekoliko fotografija i malo općenitih informacija. Natjecatelji u svojim predstavljanjima kažu kako se zovu, koliko imaju godina, gdje žive i što rade. Zatim, moraju reći nekoliko riječi koje opisuju njihovu osobnost i kakve osobine traže u potencijalnim partnerima. Na kraju, kažu i što zapravo očekuju od sudjelovanja u showu i jesu li se prijavili iz znatiželje ili ih zaista motivira potraga za srodnom dušom. Jesu li te informacije dovoljne kada biramo osobu s kojom želimo graditi ljubavni odnos? Baš i ne. Nakon upoznavanja uživo pred kamerama, kandidati nakon nekog vremena provedenog zajedno odlučuju hoće li dalje razvijati svoj odnos, a mogu se i predomisliti pa pokušati ostvariti dublji odnos i pronaći ljubav s nekim drugim. Kao i kod dating aplikacija, iznenađenja su na svakom koraku. Privlačnost je prevrtljiva, pogotovo kad je pred tobom mnoštvo opcija, ali može donijeti i prilično mnogo razočarenja i osjećaja povrijeđenosti, barem je takva slika stvarnosti koju nam pokazuje „Otok slomljenih srca“.

U prvoj sezoni showa, neki natjecatelji su ostali iznenađeni kad su shvatili da osoba čije su im se fotografije svidjele gotovo uopće ne izgleda jednako dobro uživo. Veliki šok za sve sudionike bilo je i saznanje da će odmah prve noći spavati u istom krevetu s osobom koju su odabrali za potencijalnog partnera. „Mislio sam da ćemo imati zajedničku spavaonicu, ali ovo…“, prokomentirao je jedan od natjecatelja. Ništa manje šokantno nije bilo glasovanje o popularnosti. Naime, odmah u prvoj epizodi proglašena je natjecateljica koju nijedan kandidat nije izabrao za potencijalnu partnericu. Prilično obeshrabrujuće i pomalo okrutno, ali taj je potez natjecateljima i gledateljima odmah pokazao koliko su daleko tvorci ovog showa spremni ići u svojoj namjeri da serviraju pravu reality ljubavnu dramu.

Ekipa iza realityja „Otok slomljenih srca“ od potrage za ljubavnim partnerom uspjela je napraviti gladijatorsku arenu, u prenesenom i doslovnom smislu. Spojeni parovi sudjeluju u pomno osmišljenim izazovima u kojima, zajednički rješavajući zadatke, mogu bolje upoznati svoje partnere i testirati kompatibilnost. Osim toga, uspješno savladavanje izazova parove spašava od ispadanja iz showa i dovodi ih bliže pobjedi. No i bez ovih izazova, atmosfera u showu je konstantno usijana do maksimuma. Svakoga tjedna odražava se Passion Play, u kojem sudionici u showu moraju izabrati žele li ostati s trenutnim partnerom ili se žele prebaciti na nekog drugog za kojeg misle da će im više odgovarati. Igre zavođenja na Otoku slomljenih srca brzo prerastaju u spletkarenja, dramatične preokrete, izdaje i suze. I to sve pred kamerama i milijunskim gledateljstvom.

U svakom slučaju, sudjelovanjem u realityju, ako ništa drugo, natjecatelji imaju priliku naučiti ponešto o odnosima s drugim ljudima, o samima sebi, a na kraju, netko će morati otići s otoka držeći se za ruke i s nagradom od 100.000 dolara, rezerviranom za pobjednički par. Koliko trnovit put do cilja može biti i hoće li sudionici realityja „Otok slomljenih srca“ pronaći ono po što su došli, ne propustite pogledati u dvjema sezonama showa koje možete pratiti na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu RTLplaya.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY

Propustili ste gledati film 'Južni vetar'? Pogledajte ga besplatno na PLAY-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba