Play ponuda
Play ponuda
SERIJA

Šuma Zabran čuva drevno prokletstvo: Tko će se usuditi ući u nju?

Regionalna hit-serija „Kalkanski krugovi“ donosi savršeno izbalansiranu priču o razdoru u obitelji, ljubavi, ali i mračnim tajnama i drevnim prokletstvima šume Zabran od kojih je nemoguće pobjeći

Image
RTL.HR/ 24.1.2022. u 15:30
Play ponuda

Regionalne serije koje žanrovski spadaju u kombinaciju drame, trilera i misterija već su stekle svoje vjerne poklonike na našim prostorima. Ne samo zato što su nam kulturološki i jezično bliske, nego i zato što se uglavnom radi o vrlo uspješnim serijama odlične produkcije i sjajne priče koja će vas prikovati za male ekrane. U tu skupinu spada i nova serija „Kalkanski krugovi“, autora i scenarista Đorđa Milosavljevića, koju je režirao Milan Karadžić.   

Serija „Kalkanski krugovi“ vješto isprepliće priče o ljudima iz malog sela Dola, čiji su životi obilježeni stoljetnim sukobom dviju obitelji te seoskim legendama i vjerovanjima o mitskim bićima koje i danas uvelike utječu na njihov način života i životne izbore. Uz komplicirane obiteljske odnose, kroz seriju pratimo ljubavne priče različitih generacija, likova koji će se tek upoznati, ali i onih koji su svoju ljubavnu priču započeli prije mnogo godina, no stjecajem različitih okolnosti nisu je imali prilike završiti.   

Image
Foto:
Image

Glumac Vojin Ćetković tumači ulogu Dejana Matića, beogradskog arhitekta čija je kći Miona Matić (glumi je Ivana Zečević) upala u loše društvo i u probleme sa zakonom. Odlučan da se ponovno zbliži s kćerkom i stavi je na pravi put, Dejan odlazi s Mionom u malo selo Dol u Šumadiji, rodno selo njihove obitelji.  Prvi susjed u selu je Dejanov stric Velibor Matić, kojeg glumi fantastični Žarko Laušević, i njegova supruga Dara. U prvoj epizodi upoznajemo i mutnog poduzetnika Maksimovića koji planira gradnju hotelskog kompleksa u šumi Zabran, koja okružuje pitoreskni zaseok Dol. Iako mjesto na prvi pogled djeluje idilično, male kuće s velikim voćnjacima i nepreglednim livadama i šumama, stric Velibor se žestoko protivi gradnji hotela i nije u tome usamljen. No za neke od mještana Dola, Zabran predstavlja mnogo više od djedovine koju treba obraniti od devastacije i gradnje hotela i spremni su na sve da očuvaju njegovu mračnu tajnu.   

Image
Foto:
Image

„Kalkanski krugovi su zaštitni krugovi, oni krugovi koji omeđuju jedan prostor i čuvaju ga od uljeza. U tom smislu, kalkanski krug je nešto što ne treba prijeći, neki prostor koji je zabranjen", objasnio je Đorđe Milosavljević u razgovoru za srpske medije. Prva sezona serije“ Kalkanski krugovi“ od deset nastavaka izazvala je veliki interes i odlične reakcije gledatelja pa su redatelj i scenarist najavili drugu sezonu, koja će ponuditi odgovore na još neodgovorena pitanja prve sezone.  

Prvu sezonu serije „Kalkanski krugovi“ možete pogledati odmah na PLAY Premiumu.   

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Jim Caviezel danas slavi 52. rođendan! Posljednji Isus plemenit je i u privatnom životu, posvojio je troje djece iz Kine oboljele od karcinoma

Play ponuda

Više s weba