Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SPIDERMAN

Superjunak u svakom smislu riječi

Peter Parker bio je sasvim normalan mladić, dok ga nije ugrizao radioaktivni pauk. Život mu se okreće naglavačke (doslovno), a on se posvećuje spašavanju grada.

Image
Foto: RTL
Press/ 28.11.2015. u 12:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Spiderman je još jedno “dijete“ Marvel Comicsa iStana Leeja, koji je svjetlo dana ugledao u stripu izdanom 1962. godine. Peter Parker bio je lik s kojim se mogao poistovjetiti veliki broj tinejdžera, pogotovo  kasnije kada je posao protagonist, a ne samo podrška većim herojima osvaja i ostatak svijeta.

Kao i svi crtani junaci, pojavljuje se u bezbroj forma zabave – crtani filmovi, blockbusteri i video igrice, a nema dječaka koji nije poželio posteljinu, majicu ili figuricu sa njegovim likom. Toby Maguire i Andrew Garfield portretirali su ga na filmu, i tako zauvijek ostali upamćeni kao dio čudesnog svijeta heroja.

Ne treba ni spominjati da se vere po zgradama, a u sve negativce i suparnike poput Mysteria, Doktora Octopusa ili Sandmana pobijedio je uz pomoć paukove mreže.

Marvel je 2008. i 2009. izdao specijalno, edukativno izdanje Spidermana u suradnji s UN-om, a uskoro se sprema i nova franšiza, u kojoj će od iduće godine ovog spretnog čovjeka-pauka utjeloviti mladi Britanac Tom Holland.

Dok ta velika i bogata produkcija ne dođe u kina, svoju želju za Spidermanom možete utažiti vikendom na RTL Kockici, kada u poslijepodnevnim satima emitiramo crtić Svemogući Spiderman.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba