Novosti

Sve o glumici koja je od samog početka glumila s najvećim holivudskim facama

Američku glumicu i producenticu među zvijezde je vinula uloga u romantičnoj komediji 'Pretty Woman', filma koji je ubilježio svjetsku zaradu od nevjerojatnih 464 milijuna dolara.

Press
29.11.2017 14:05

Julia Roberts rođena je 28. listopada 1967. godine u Georgiji. Roditelji su joj bili pisci kazališnih drama i producenti u kazalištu. Julia je maštala da će jednog dana biti veterinarka, a u školskom bendu svirala je klarinet. Nakon završene srednje škole upisala je sveučilište u Georgiji, ali nikad ga nije završila. Ubrzo nakon toga otišla je u New York u potrazi za novim načinom života i posvetila se glumačkoj karijeri. Julia je prvu ulogu ostvarila u filmu 'Satisfaction' 1988. godine glumeći s Liamom Neesonom.

Julia Roberts, Čelične magnolije
Julia Roberts, Zgodna žena

Vrlo brzo zaredalo joj se još nekoliko manjih uloga, a totalni preokret doživjela je glumeći u filmu 'Čelične magnolije' 1989. godine. U ovom filmu Julia se našla u ulozi mlade nevjeste koja vodi borbu s dijabetesom. Upravo ova uloga donijela joj je prvu nominaciju za prestižnu nagradu Oskar, no diljem svijeta proslavio ju je film "Pretty Woman" iz 1990. u kojem joj je partner Richard Gere. Film joj je donio Zlatni globus, ali i još jednu nominaciju za Oskara. Uloga ulične prostitutke Vivian Ward otvorila joj je vrata Hollywooda, a filmske ponude počele su pristizati sa svih strana. Godine 2000. sreća joj se ponovno osmjehnula. Za ulogu u drami Erin Brockovich dobila je Zlatni globus , nagradu BAFTA i Oskar za najbolju glavnu glumicu. Nakon ovog filma njezina karijera malo je stavljena sa strane, da bi 2010. godine ponovno briljirala u romantičnoj drami 'Jedi, moli, voli'. Zarada njezinih filmova iznosi oko 2 i pol milijarde dolara, što je čini jednom od financijski najuspješnijih glumica svih vremena.

Talentiranu Juliju Roberts u ulozi zlobne kraljice i maćehe gledajte ovu nedjelju u filmu Snjeguljica" s početkom u 21:50 na RTL-u.