Novosti

Sve što niste znali o nastanku popularne serije 'Will i Grace'

Američka televizijska humoristična serija nastala je 1998. godine, a kroz osam sezona i 194 epizode vodila nas je kroz život Williama Trumana i Grace Adler. Emitirala se osam godina i pokazala kao najuspješnija televizijska serija čiji su glavni likovi homoseksualci.

Press
06.12.2017 12:19

Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o njenom nastanku.

1. Serija je inspirirana životom izvršnog producenta Maxa Mutchnicka . Prije odlaska na fakultet Max je bio jako blizak s djevojkom Janet i s još dvojicom prijatelja. Serija je nastala na temelju njegovog prijateljstva iz djetinjstva.

2. Ime showa nastalo je po predlošku knjige I and Thou" židovskog filozofa Martina Bubera.

3. Votka je odigrala ključnu ulogu u odluci da Debra Messing prihvati ulogu Grace. Kreatori serije žarko su željeli da Debra glumi u seriji, dok ona za tu ulogu baš i nije bila zainteresirana. Mutchnick i Kohan posjetili su je i kao poklon donijeli votku. Satima su ju molili i uvjeravali da je savršena za tu ulogu. Konačno je Debra popustila te sljedeći dan prihvatila ulogu.

4. Megan Mullaly su istovremeno ponuđene uloge Karen i Carrie u Kralju Queensa", ali ipak je odlučila biti Karen.

5. Glumac John Barrowman nije dobio ulogu Willa jer su ga producenti smatrali previše heteroseksualnim", premda je inače gay. S druge strane, ulogu je dobio Eric McCormack, heteroseksualac.

Serija ima više od 100 osvojenih nagrada, 83 nominacije za Grammy te 27 nominacija za Zlatni globus.

Will i Grace

Odličnu komediju Will i Grace" gledajte od ponedjeljka na RTL Kockici u kasnovečernjem terminu.