Jeste li znali da je u bjelanjke potrebno dodati prstohvati soli kako biste ih mogli istući" do savršenstva ili da je margarin tajni sastojak koji morate umiješati u tijesto da bi se ono, podatno i prhko, topilo u ustima?
To su tek neki od trikova uz koje kolači baš uvijek ispadnu kao sa slike, a otkriva ih novi edukativno-zabavni TV format "Kratko&Slatko" koji od ovog četvrtka, 9. lipnja, pratimo u emisiji "Sve u šest" na RTL-u.
Tajne uz koje i najmanje vješti mogu postati vrsni slastičari u emisiji će s gledateljima podijeliti Mirjana Špoljar, brand ambasadorica za Zvijezda tvrde margarine i trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu.
Svojim kolačima Mirjana Špoljar tijekom 20 godina duge karijere zasladila je život i brojnim slavnim gostima poput Stinga i Boba Dylana, a pri svakodnevnom radu, koristi se jednostavnim pravilom.
- Vaga je u slastičarstvu zakon.Tko koristi vagu, ne jede kolače šefljom! -izjavila je slastičarka pa dodala da svatko može biti slastičar ako slijedi recept.
Savjete ljubiteljima slastica – bez obzira vole li u njima samo uživati ili se i sami žele primiti posla i uvaljati ruke u brašno, Mirjana Špoljar podijelit će svakog četvrtka u lipnju na RTL-uod 18 sati. Njezine recepte možete pronaći i na portalu Slastistika.hr.