Novosti

Svečano otvoreno jubilarno peto izdanje Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu

Jučer je u Rovinju svečano otvoren međunarodni dječji sportski turnir Croatia Trophy.

Press
2018-03-29 14:18

Pred brojnim uzvanicima iz zemlje i inozemstva jučer je u Sportskom centru Valbruna u Rovinju svečano otvoren međunarodni dječji sportski turnir Croatia Trophy , kao osnovna sastavnica jubilarnog petog izdanja projekta Youth Movement Piower / Snaga djece u pokretu .

Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu6
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu6 FOTO: RTL

Turnir su otvorili Gradonačelnik Rovinja, dr. Marko Paliaga , predsjednik RK Rovinj Alen Jašarević te proslavljeni rukometni reprezentativac Mirza Džomba , koji je ujedno i ambasador projekta. Uz defile svih ekipa pod vodstvom rovinjskih mažoretkinja, nastupili su i polaznici glazbene škole Rovinj Music Lab .

Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu1
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu1 FOTO: RTL
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu2
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu2 FOTO: RTL

Najveći je to događaj te vrste na ovim prostorima, kojitijekom četiri dana natjecanja - u Rovinju, Poreču i Puli - okuplja gotovo tri tisuće natjecatelja u dobi od 9 do 17 godina. Stotinu i dvadeset dječjih nogometnih i rukometnih ekipa ove je godine došlo iz sedam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
U suradnji sa Zakladom Mateo Kovačić , projekt u svom ovogodišnjem izdanju otvara potpuno novu dimenziju društvene odgovornosti. Ovogodišnji turnir uključuje i sudjelovanje klubova djece s teškoćama u razvoju: Handball Specials (Beč, Austrija),Handball Specials (Vorarlberg, Austrija), Škola nogometa Respekt iz BiH te Škola za odgoj i obrazovanje iz Pule, koji su odigrali prijateljske utakmice već prvog dana odvijanja turnira.

Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu3
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu3 FOTO: RTL
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu4
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu4 FOTO: RTL

Socijalizacija djece s poteškoćama u razvoju iz cijele Europe i njihova cjelovita integracija u društvo, kao temeljni ciljevi projekta bili su i okvirsimpozija održanog pod nazivom: Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport te uloga roditelja, odgojitelja, trenera i stručnih suradnika ". Pozornost slušača i konstruktivnu diskusiju potaknula su izlaganja prof.Višnje Popović , ravnateljice Škole za odgoj i obrazovanje – Pula i prof.Borivoja Gačeše , trenera i direktora rukometnog kluba za djecu s teškoćama u razvoju Handball Specials Wien iz Austrije.
Zaključeno je kako sportašis intelektualnim teškoćama sudjelovanjem u sportskim natjecanjima stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi,razvijaju hrabrost i entuzijazam, te motoričku i opću inteligenciju.

Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu5
Youth Movement Power / Snaga djece u pokretu5 FOTO: RTL

Ovom važnom međunarodnom dječjem sportskom projektu potporu su pružili Zaklada Mateo Kovačić, HEP,INA, Maistra, Croatia osiguranje, RK Rovinj, Hummel, Jako, JYSK, Eurotrade, Auto Benussi, Health Life Academy, ZAMP, RTL, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma, Istarska županija, Grad Rovinj, Grad Poreč, Grad Pula te agencija ATI kao tehnički organizator.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.