Novosti

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones: Nitko nije vjerovao da će uspjeti, a sada slave 22. godišnjicu braka!

Donosimo vam nevjerojatni početak ljubavne priče holivudskog zavodnika i zgodne velške glumice

RTL.hr
18.11.2022 19:00

Michael Douglas i Ca t herine Zeta-Jones rođeni su na isti dan, 25. rujna, no holivudski glumac je od lijepe supruge stariji čak 25 godina.

Ovih dana slave 22. godišnjicu braka tijekom kojeg su dobili dvoje djece, sina Dylana Michaela i kćer Carys Zetu .

Sve je započelo 1996.godine kad se na privatnoj projekcijiMichael Douglasse zagledao u prekrasnuVelšanku, koja je imala glavnu ulogu u filmu 'Zorro: Maskirani osvetnik' .

"Uvijek priča kako se zaljubio u mene kada me prvi put ugledao na velikom platnu", otkrila je u jednom intervjuu Catherine Zeta-Jones o svome suprugu kojeg je upoznala na filmskom festivalu u Deauvilleu gdje je ona promovirala svoj film 'Zorro: Maskirani osvetnik', a Michael triler 'Savršeno ubojstvo'.

"Rekli su mi kako me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto me želi upoznati." Stigavši u hotel ugledala je Douglasa, no on je samo prošetao pored nje noseći palice za golf. "Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom, kako mi se čini da me i ne želi baš toliko silno upoznati jer je samo prošao pored mene, nije me ni zamijetio."

Ipak, Douglas ju je itekako zamijetio, no zamolio je prijatelje, tada bračni par Melanie Griffith i Antonija Banderasa , da ih službeno upoznaju. Na službenoj večeri, poput pravog kavalira, zamolio ju je smije li sjesti pored nje. Kako je to bila večera rganizirana povodom premijere 'Zorroa', Catherine je imala puno obveza, pa ju je Douglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

"Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao: 'Znaš, ja ću biti otac tvoje djece.' Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla: 'Znaš, čula sam puno stvari o tebi i vidjela puno toga, stoga mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć'", otkrio je u jednom televizijskom intervjuu Douglas.

Drugog dana Zeta-Jones je otputovala, no Douglas nije odustajao od svog plana. Poslao joj je cvijeće i ispriku, nakon čega su se ipak nastavili družiti i to toliko oprezno i sporo da su se prvi put poljubili tek devet mjeseci kasnije.

Svoju vezu otkrili su javnosti tek 1999. godine, na premijeri njezina trilera 'Klopka' u Edinburghu. Tada je Catherine okupljenim novinarima izjavila: "Michael je ovdje večeras iz jednog jedinog razloga. Želimo javno reći da smo zajedno."

Michaela Douglasa gledajte u izvrsnoj biografskoj drami 'Moj život s Liberaceom' na PLAY Premiumu .

Moj život s Liberaceom

Film koji je osvojio 43 nagrade, uključujući 11 Emmyja s oskarovcima Michaelom Douglasom i Mattom Damonom u glavnoj ulozi, inspiriran je istinitom pričom. Scott Thorson, mladi gay upoznaje zabavljačkog diva, pijanista Liberacea te se upusti u romantičnu vezu s njim. Okupani bogatstvom i rastrošnošću, Scott i Liberace započnu dugu vezu koja na kraju počne gušiti Scotta. Kada si Liberace nađe novu ljubav, Scott je izbačen na ulicu...