Play ponuda
Play ponuda
PON - PET u 0:40

Svijetu je dao kokain, a sebi stvorio carstvo: Kriminalističku seriju 'Narcos' gledajte na kanalu RTL Crime

Prvu epizodu serije o moći, životu i borbi Pabla Escobara s policijom i drugim narkobosovima ne propustite gledati večeras od 0:40 na kanalu RTL Crime

Image
RTL.HR/ 21.12.2021. u 18:00
Play ponuda

Smještena i snimljena u Kolumbiji, hit-serija autora Chrisa Brancatoa, Carla Bernarda i Douga Mira, fascinantna je biografska kriminalistička drama o mafijaškom bossu Pablu Escobaru, koji je postao milijarder proizvodeći i distribuirajući kokain.

Pablovu moć, ali i život, u ovoj iznimnoj seriji kroz sukobe s DEA-om, policijskom agencijom za suzbijanje droge, ali i borbu za prevlast s drugim narkobosovima gledatelji mogu pratiti od ponedjeljka do petka u 0:40 na kanalu RTL Crime.

Produkcijsko partnerstvo Netflixa i Gaumont International Televisiona isporučilo je seriju koja je zaludjela cijeli svijet, a koja se 2015. počela ekskluzivno prikazivati na Netflixu, na kojem je prikazana i druga sezona 2016. te treća 2017. da bi je 2018. zamijenila nova serija Narcos: Mexico.

Image
Foto: Press
Image
Press

Očima agenta DEA-e, Stevea Murphyja (Boyd Holbrook) u prvoj sezoni kronološki pratimo život Pabla Escobara (Wagner Moura) od kasnih 70-ih, kada je prvi puta počeo proizvoditi kokain, pa do srpnja 1992. Escobar je uključen u crno tržište švercom alkohola, cigareta i kućanskih pomagala u kamionima, sve dok ne upozna čileanskog kemičara Matea „Cockroacha“ Morena (Luis Gnecco), koji Escobara upoznaje s  koncepcijom proizvodnje nove profitabilne droge - kokaina. Laboratorij i proizvodnja s vremenom se povećavaju, a uz pomoć Carlosa Lehdera (Juan Riedinger) droga se transportira u Miami,  gdje postane jako popularna među bogatima i poznatima. Štoviše, lanac distribucije se širi, velike količine novca iz SAD-a slijevaju se u Kolumbiju, dok bande u SAD-u ratuju za svoju dio  kolača. Stoga Amerikanci šalju DEA tim kako bi riješio situaciju, a Murphy s Javierom Peñom  (Pedro Pascal) počinje raditi s kolumbijskim vlastima, tj. pukovnikom Carillom kako bi se spriječio dotok kokaina u SAD, a Escobara smjestilo iza rešetaka. Bogatstvo i uspjeh Escobara čine lakom metom agentima DEA-e i kolumbijskoj vlasti, no njegov utjecaj, povezanost i izvori uvijek mu omogućuju da bude korak ispred progonitelja.

Seriju otvaraju riječi pripovjedača: "Magični realizam dogodi se kada se stvarnost isprepliće s fantastikom, nečim previše čudnim za povjerovati. Postoji razlog zašto se u Kolumbiji rodio magični realizam.“ Posebno objašnjenje ovog citata nije potrebno dok gledatelji svjedoče gotovo nestvarnoj priči o usponu i padu Escobara i njegovog zločinačkog kartela, koju je režirao proslavljeni brazilski redatelj José Padilha, koji stoji iza „Elite Squad“ (2007.), najvećeg kinohita u povijesti Brazila, kao i njegovog nastavka iz 2010.  Padilhina vizija Escobarovog uspona do mafijaškog bossa ne oteže radnjom. Serija je brzog ritma, drži se činjenica i istinitih događaja, dok arhivske snimke podsjećaju na realnost i horor koji je počinio Escbobar te seriji daju dozu dokumentarnosti.

U svakom slučaju, serija je intenzivna, baca svjetlo na neke činjenice s kojima javnost možda nije bila upoznata te doista na trenutke djeluje uznemirujuće, ali sve u svemu,  jednom kada je počnete gledati, nećete je napustiti sve do posljednje epizode. To pokazuju i rezultati gledanosti, koji u većini serija opadaju iz sezone u sezonu, dok je ovdje slučaj upravo obratan - serija niti u jednom trenutku ne gubi na snazi, štoviše, svoj maksimum gledanosti postiže u trećoj sezoni. Brojne nagrade (3) i nominacije (15), naravno, nisu izostale od najprestižnijih američkih i britanskih organizacija - Zlatnog globusa, BAFTA-e, People's Choice Awards itd. te samo potvrđuju da je ova serija jedna od najuzbudljivijih koje su se pojavile posljednih godina.

Image

Narcos

kriminalistička dramska serija
SAD/ Kolumbija - 2015
Subota - nedjelja u kasnovečernjem terminu
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
U šumarku skrivenom...

FOTO – Možete li se sjetiti imena svih likova iz obožavanog crtića 'Mali leteći medvjedići'?

Play ponuda

Više s weba