Novosti

Sylvester Stallone i Arnold Schwarzenegger u vrhunskom akcijskom trileru 'Plan za bijeg'!

Kada je sloboda jedini cilj, sva sredstva su dopuštena!

RTL.TV
03.05.2020 13:26

Ray Breslin ( Sylvester Stallone ) vlasnik je kompanije Breslin-Clark koja se bavi testiranjem zaštite zatvora s najvećem stupnjem sigurnosti. Breslin život provodi u zatvorima proučavajući sustav, ponašanje čuvara te pronalazeći slabe strane u sigurnosti. Njegov cilj je onemogućiti zatvorenicima koji jednom dospiju u zatvor da iz njega ikada pobjegnu. No Breslinov posao ima osobnu pozadinu: nekoć je bio tužitelj koji je iza rešetaka smjestio kriminalca, koji je ipak uspio pobjeći te je iz osvete ubio njegovu suprugu i dijete.

Breslinu i njegovom partneru Lesteru Clarku ( Vincent D'Onofrio ) CIA ponudi milijunski posao, koji se sastoji u testiranjuzatvora maksimalne sigurnosti. Iako protiv njegovih principa, Breslin pristane na posao te pod krinkom terorista biti proveden u zatvor. No plan pođe po zlu kada mu iz ruke bude uklonjen mikročip za lociranje, a on je drogiran i sproveden u zatvor. Bresklin se budi u ćeliji ograđenoj staklom za svih strana, u njemu nepoznatom zatvoru te bez nade da će ga prijatelji pronaći.

U režiji Mikaela Håfströma ,'Plan za bijeg'je spojio dvije velike akcijske zvijezde, Sylvestera Stallonea i Arnolda Schwarzeneggera ibio je veći hit izvan SAD-a, zaradivši dvostruko više na teritoriju Azije i Europe (50 milijuna dolara), dok se sveukupni svjetski utržak popeo na vrtoglavih 138 milijuna dolara. Opet zajedno nakon The Expandables", bok uz bok, iskusni Stallone i Schwarzenegger pod vodstvom Mikaela Håfströma, znali su kako postupno podizati napetost do konačnog raspleta te, iako najveći, nisu i jedini razlog gledanja ovog filma. Vincent D'Onofrio, Sam Neill, Amy Ryan, svi odreda briljantni glumci dali su svoj doprinos filmu, koji je, ako volite akciju i triler, savršen izbor za vas.