Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Teorija velikog praska

Tajne sa seta: Ritualna tuna prije snimanja i doktorat neuroznanosti

Omiljena serija o lumenima i njihovim ljubavnim životima ne prestaje nas nasmijavati iz dana u dan. Donosimo vam nekoliko zanimljivih „insajderskih“ podataka.

Image
Press/ 31.10.2015. u 17:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Melissa Rauch je rođena i odrasla u New Jerseyju, ali kada je došla na audiciji za ulogu Bernadette, nenamjerno je počela govoriti kanadskim naglaskom. Iako autori serije nisu tražili takav lik, Rauch ih je očarala simpatičnošću i vedrinom, i tako dobila ulogu.

Kunal Nayyar koji glumi Rajesha tvrdi da Simon Helberg, koji je utjelovio Howarda, ima odličan smisao za brzopotezni humor. I Nayyar je šaljivčina pa voli reći da je upravo on najšarmantniji na setu, te voli nadodati kako je vjerojatno najbolji i u ping –pongu. Zanimljivo je i da jedini ima strogo organiziran raspored za vrijeme snimanja serije – jede u 16, odmara od 16:30 do 17, popravlja šminku u 17:30, ponavlja tekst u 18 i odlazi na snimanje u 18 i 30.

Mayim Bialik, koja u seriji tumači Sheldonovu curu i znanstvenicu Amy, u stvarnom je životu doktorica neuroznanosti, što je u svom životopisu stavila pod „ostala znanja i vještine“. Izvršnom producentu Billu Pradyju to nije promaklo, a kada ju je upitao o čemu se radi, Bialik je odgovorila da nije znala gdje bi smjestila tu titulu, a da bude relevantna  za ulogu, pa ju je stavila pod „razno“ zajedno s poznavanjem španjolskog jezika. Upravo joj je doktorat donio ulogu.

Simon Helberg još uvijek čuva papire iz kojih je pripremao audiciju za ulogu Howarda, a i u privatnom životu je počeo nositi frizuru koju ima njegov lik –jednostavno je prestala biti štreberska  i počeo je izgledati cool. Helberg je imao mali ritual prije snimanja – jeo bi tostirani sendvič s tunom. To mu je bio običaj kroz pet sezona, ali je odlučio prijeći na zdraviju prehranu pa kaže kako se sada rasteže i gnjavi Kunala Nayyara, s kojim si je dobar prijatelj i u privatnom životu.

Redatelj Chuck Lorre i dan danas se sjeća audicije za lik Sheldona Coopera. Ističe kako je Jim Parsons iz prvo pogodio u samu srž njegova lika, te da nakon njega nitko drugi nije izgledao ni približno spreman za tu ulogu. Lorre nije vjerovao da Parsons može dva puta za redom prirediti tako zadivljujuću interpretaciju ovog šašavog genijalca, stoga ga je pozvao ponovno, a kada je Parsons identično odglumio Sheldona, bilo je jasno da je uloga njegova.

Urnebesne zgode i nezgode naših znanstvenika možete gledati svakim radnim danom u 23:50 na RTL2.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Sretne vijesti: Nemanja i Dragana iz 'Ljubav je na selu' dobili drugu kćer!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba