Novosti

Tko izgovara najviše riječi u 'Simpsonima?'

Puno slobodnog vremena ponekad može izroditi odlična otkrića.

Press
30.09.2016 09:43

Simpsoni su najdugovječnija televizijska serija,koja postoji već 27 godina. Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie i sporedni likovitegosti zabavljaju gledatelje diljem svijetaivećsuodavno postali kulturna referenca koju svi prepoznaju.

Todd W. Schneider koji se bavi izradom web stranica veliki je obožavatelj serije stoga se odlučio na jedan neobičan pothvat. Uz pomoć programa koji se koristi skriptiranim podacima složio je poseban računalni kod koji je izračunao koliko riječi koji lik progovori. Još fascinantnijeješto je okupio sve dosadašnje sezone i rezultati su nevjerojatni!

Simpsoni, kao centralna nit vodilja izgovore čak 47 posto svih riječi u serijalu – Homer je naravno najbrbljaviji, a zatim ga slijede supruga, sin i kćer. Podatak koji je privukao najviše pažnje je onaj o količini riječi koje izgovore ženski likovi u seriji, a to je 25%, ali kada se iz te računice izuzmu Marge i Lisa,taj postotak pada na svega 10 %.

'Pogled na popis autora epizoda jasno ukazuje na to da je 9 od 10 pisaca muškog roda. One epizode za koje su bile zadužene autorice imaju podjednako raspoređen raspored muških i ženskih dijaloga',objasnio je autor ovog neobičnog projekta.

Ipak, Simpsoni su i dalje omiljena serija, koji i vi imate priliku gledati na RTL Kockici.