Novosti

Tko su glumačke zvijezde serije 'Priča o lozi'? Od poznatog stand-up komičara do kazališnih legendi

Doznajte zanimljive detalje o glumcima sjajne slovenske humoristične serije.

RTL.hr
11.07.2022 12:00

Janez Starina (Berto Špacapan) – rođen 13. prosinca 1948. u mjestu Jagnjenici, u pokrajini Štajerskoj, u Sloveniji. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani ( AGRFT) i višestruko je nagrađivani kazališni glumac. Osim u ljubljanskom kazalištu MGL, gdje je trenutno zaposlen, bio je dio glumačke postave i u kazalištima u Novoj Gorici te Celju, gdje je bio i upravitelj. Suosnivač je umjetničke gimnazije u Novoj Gorici u kojoj je četiri godine predavao retoriku i dramu. Aktivan je i kao redatelj te televizijski glumac.

Vesna Pernarčič (Anica Špacapan) – rođena 1. kolovoza 1974. u Ljubljani. Odmah nakon završetka srednje škole upisala je AGRFT . Radila je u Slovenskom stalnom gledališču (SSG) u Trstu tri godine, Prešernovom gledališču (PG) u Kranju i vratila se natrag u Ljubljanu, gdje je sudjelovala u sinkronizaciji crtića i dječjih programa na nacionalnoj radioteleviziji. Dobitnica je glumačkih nagrada i, u privatnom životu, majka Filipa i Lovre.

Ana Dolinar (Eli Špacapan) – rođena 16. ožujka 1983. u Kranju. Glumačka karijera joj je bila predodređena jer je kći glumice Bernarde Oman i radijskog voditelja Janeza Dolinarja. Glumiti je već počela za vrijeme srednje škole nakon koje je upisala AGRFT. Osim u dramama u MGL kazalištu, nastupala je i u nekoliko mjuzikla. U braku je s redateljem Sebastijanom Horvatom s kojim ima dvije kćeri.

Medea Novak (Maja Špacapan) – Nedavno je diplomirala na AGRFT-u. osim u kazalištu, utjelovila je i nekoliko likova u igranim filmovima Pakao, Instalacija ljubavi i Arheo.

Ajda Smrekar (Zala Špacapan) – rođena 24. ožujka 1985. u Novom mestu. Studirala je na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani, gdje je diplomirala marketinške komunikacije i odnose s javnošću. Paralelno s tim studijem, upisala je i dramu na AGRFT-u. Intenzivno je plesala jazz dance i balet te je bila na brojnim natjecanjima, a osvojila je i nekoliko nagrada. Nastupala je u brojnim filmovima i televizijskim serijama.

Matjaž Javšnik (Smiljan Žunko) – rođen 19. studenoga 1969. u Mariboru. Pohađao je kazališnu i lutkarsku školu u Ljubljani. Nastupao je u televizijskim filmovima . Dobitnik je Severjeve nagrade za glumačka postignuča i trofej za najbolju kazališnu improvizaciju. Osim kao glumac, angažiran je i kao scenarist i producent.

Ranko Babić (Ibro Begić) – u Sloveniji je vjerojatno najpoznatiji stand-up komičar. Sudjelovao je u brojnim televizijskim i kazališnim produkcijama. Otac je male Taje.

Stane Tomazin (Žan Weisseisen) – rođen 1989. u Novom mestu. Već je za vrijeme studija na AGRFT-u radio s profesionalnim kazališnim grupama i kazalištem lutaka. Diplomirao je 2013., dobitnik je Prešernove nagrade i zaposlen je u Slovenskom kazalištu mladih.

Gledajte slovensku seriju "Priča o lozi" na RTL Adriji!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.