Novosti

Tom Hanks i Matt Damon donose vam jedan od najboljih filmova svih vremena!

U kaosu rata njihova misija je pronaći ovog vojnika.

Press
16.10.2016 14:40

Ujutro 8. lipnja 1944. počinje invazija na Normandiju i američki vojnici pripremaju se za iskrcavanje na obalu. U pokolju koji slijedi kapetan 2. rendžerske divizije, John H. Miller ( Tom Hanks ) okuplja ostatke svoje postrojbe spremajući se probiti njemačku obranu i tako se izvući s plaže. U Washingtonu je general George Marshall ( Harve Presnell ) obaviješten da su trojica od četvorice braće Ryan ubijeni u napadu te da će njihova majka isti dan dobiti sva tri telegrama o smrti sinova. Jedini preživjeli sin je James Francis Ryan ( Matt Damon ), nestao u akciji negdje u Normandiji te general naređuje da se vojnika pod hitno nađe i vrati kući.

Nominiran u 11 kategorija nagrade Oscar, nagrađen s 5 kipića, među kojima je i onaj za najbolji film, Saving Private Ryan" bio je veliki kinohit, još jedan Spielbergov trijumf, koji je možda i najpoznatiji po epskoj i vrlo realističnoj uvodnoj sceni masakra na Omaha Beachu, kojom se film otvara i koja traje duže od 25 minuta. Veličanje filma i glumaca redali su se, ne samo od strane struke, već i publike.

Moćno ostvarenje, film godine, majstorski nastup Toma Hanksa – samo su neke od niza pohvala upućenih filmu koji oduševljava specijalnim efektima i zvukom, realističnim prikazom slika strave u Normandiji te glumačkim nastupima velikana glumišta, poputToma Hanksa,Matta Damona,Toma Sizemorea i mnogih drugih.

Ispecite kokice i pridružite nam se od 20 sati!