Novosti

Tom Hardy danas slavi 45. rođendan! Ne propustite ga gledati u vrhunskom filmu 'Povratnik' na PLAY Premiumu

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života zgodnog britanskog glumca

RTL.hr
15.09.2022 20:00

Tom Hardy rođen je 15. rujna 1977. u Londonu.

Njegova majka, Anne (rođena Barrett), je umjetnica i slikarica čija je obitelj bila irskog podrijetla, a otac, Edward 'Chips' Hardy, je pisac komedija i reklama. Hardy je pohađao dvije privatne škole, Reed's School i Tower House School, te Richmond Drama School, a kasnije je išao i u Drama Centre London.

Svoju karijeru je započeo ratnom dramom, dobivši ulogu američkog vojnika Johna Janoveca u nagrađivanoj HBO i BBC miniseriji 'Band of Brothers'.

Filmski privijenac je imao u ratnom trileru 'Pad crnog jastreba' kojeg je režirao Ridley Scott.

Krajem 90-ih Tom se okušao i u repanju. U nekoliko je intervjua priznao svoje glazbene aspiracije iz mladosti i skromno se od njih ogradio rekavši kako nije bio pretjerano dobar.

Tom ima 14-godišnjeg sina Louisa Thomasa i trogodišnjeg Forresta, a u braku je posljednjih osam godina s britanskom glumicom Charlotte Riley.

Prije šest godina s obitelji se odselio iz Londona zbog zaluđene obožavateljice koja ga nije prestajala uznemiravati.

'Povratnik'

Epska avantura o preživljavanju jednog muškarca napuštenog u divljini donijela je Leonardu DiCapriu zasluženog Oscara. U ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, legendarnog istraživača Hugha Glassa (L. DiCaprio) brutalno je napao medvjed, a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Hardy), su ga ostavili da umre u divljini. Okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glass se bori za život, dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava.

Povratnik PlayPremium