Novosti

Top 5 pjesama koje pjevuše gledatelji RTL Kockice

Najmlađi gledatelji RTL Kockice nisu jedini kojima uvodne pjesmice crtanih filmova ne izlaze iz glave. I roditelji se ponekad zateknu kako sasvim slučajno pjevuše 'zarazne' pjesme iz omiljenih crtića njihovih klinaca. U nastavku doznajte koje su to pet lako pamtljivih pjesmica s najgledanijeg dječjeg kanala.

Press
2016-06-14 14:07

5. Obitelj Kremenko

Yaba-daba-dooooo! Flinstones, meet the Flinstones! They're the modern stone age family."
Iako je na engleskom, uvodna pjesma crtića o popularnim Flinstonesima vrlo lako 'uđe u uho' svim naraštajima. Crtić o Fredu, Wilmi, njihovoj dječici i prijateljima iz grada Bedrocka iz kamenog doba uveseljava djecu svake večeri prije spavanja.

4. Violetta

Ahora sabes que, yo no entiendo lo que pasa

Sin embargo se, nunca hay tiempo para nada

Pienso que no me doy cuenta

Y le doy mil y una vueltas

Mis dudas me cansaron

Ya no esperare"

Djeca koja obožavaju seriju Voilettu" ponosno pjevuše uvodnu pjesmu glavne glumice Martine Stoessel, iako većina ne razumije o čemu se 'pjeva' jer je na španjolskom jeziku. Pjesma En mi mundo" dio je albuma koji je u Latinskoj Americi osvojio mnogo nagrada za album i singlicu 2013. godine, a govori upravo o naslovnoj junakinji i njezinoj želji da se bavi pjevanjem.

3. Jan i pirati iz Nigdjezemske

U nigdjezemskom skrovištuna plavoj pučini (jo-ho! idemo!),

družina ta lukava će Kuku srediti (jo-ho! idemo!).

Isplovili gusari su pravi, nigdjezemski mali uskoci,

Čekaju gusari te hrabri, zove Jan, trebaš im i ti!

Jan i nigdjezemska klika, postanite s njima pravi gusari!

S Janom i gusarskom ekipom nigdjezemskim morem mi ćemo ploviti!"

Bez obzira na dob, Jana, Tinu, Rudija i Ratka svi vole jer neustrašivo tragaju za blagom po Nigdjezemskoj, dok ih za petama uvijek prati kapetan Kuka i njegova družina gusara. Uvodna pjesmica je lako pamtljiva zbog tipičnih gusarskih uzvika 'ahoj!' i 'jo-ho!'.

2. Mickey Mouse Clubhouse

Što se ovdje zbiva, dođi pa ćeš znat'!

U tom veselom klubu zabava ne prestaje! Prozivka!"

Najpoznatiji miš na svijetu sa svojim prijateljima prolazi kroz puno zabavnih i smiješnih situacija iz kojih bez problema pronalaze izlazak. Osim uvodne pjesme koja proziva sve likove iz kluba Mickeya Mousea, djeca rado pjevuše i pjesmu Hot dog!", što su ujedno i prve dvije riječi koje je 1929. Mickey izgovorio u filmu The Karnival Kid".

1. Dr. Pliško

Reci 'A' da te pregleda, jer stigla je mala liječnica.

Bez straha, bez panike, za tren bolest riješit će!

Tu-tu-tu igračke sretne su, s doktoricom Pliško sa strane,

E-e-e zovi, doći će, kad stisnu te nevolje prave.

Sve doktorica Pliško zna, problem riješit za tren-dva.

Pomoć stiže, pomoć stiže – doktoricu trebaju svi!"

Vjerojatno ne postoji doktor na ovom planetu o kojem djeca tako zdušno pjevaju kao što čine kada je u pitanju dr. Doki Pliško. Vrata ambulante ove malene liječnice uvijek su otvorena igračkama u nevolji, a od koje maleni gledatelji mogu dobiti i pokoji mudar savjet što učiniti kako bi ostali zdravi. Mnogi roditelji svjedoci su koliko ova crtana serija pomaže njihovoj djeci u rješavanju straha od liječnika, ali ih i uči o bontonu, obiteljskim vrijednostima i zdravim navikama.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.