Sastojci:
0,5 kg pilećeg filea
400 g slanutka
4 režnja češnjaka
100 g shiitake gljiva
1 poriluk
300 g brašna
100 g kukuruznog brašna
1 jaje
150 g jogurta
50 g maslaca
timijan
bosiljak
800 g cijelih rajčica u konzervi
1 avokado
1 limun
maslinovo ulje
matovilac ili neka druga zelena salata
Priprema:
Pileći file narezati na trakice pa prepržiti na malo ulja da dobije finu boju. U drugoj tavi dodati sjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu iz konzerve pa uliti malo vode, soli, šećera i bosiljka i pustiti da se dinsta. Zamijesiti tijesto za tortilje od brašna, kukuruznog brašna, soli i vode. Ostaviti kratko da odmori, razvaljati i oblikovati i zapeći kratko na svakoj strani. Razmutiti jaje, sok od pola limuna i miješati dok ne pobijeli pa polako uliti malo maslinovog ulja, dodati avokado i 100 ml jogurta pa promiješati štapnim mikserom i začiniti po volji.
Poriluk nasjeckati na kolutiće pa zapržiti na tavici s malo ulja, isto napraviti i s gljivama. Slanutak osušiti i pobrašniti pa posoliti i zapržiti u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumeni i ne bude hrskav. Tortilje premazati salsom, napuniti pripremljenim mesom, gljivama, porilukom i salatom pa zarolati. Prepoloviti tortilje na pola i preliti preljevom od avokada i posuti prženim slanutkom.