GLAVNO JELO ("Na sajmištu") – kotlovina
4 velike žlicemasti
6svinjskih krmenadli (po mogućnosti da imaju onaj masniji prsten okolo-bit će mekše)
3kobasice (kranjske,češnjovke i sl.)
3 komadacarskog mesa (šnite 1 cm debljine)
1 žličicamljevene slatke crvene paprike
4 glaviceluka
1crvena paprika
2 rajčice
2 x 800 gkonzerve bijelog graha -s velikim zrnom
sol, vegeta
Na zagrijan tanjur za kotlovinu staviti mast - brzo se otopi pa imajte u pripremi meso.
Stavitekomade mesa/kobasai sl. na masnoću i pržite sobadvije strane. Nekoliko puta okrećite. Pržite 10-15 minuta. Čim stavite meso stavite po njemu i mljevenu papriku i 1 žličicu soli.
Kad se meso popržistavite ga sa stranena tanjur (na obod) i na masnoću dodajtelukizrezan na listiće.
Pržiti i mješati luk, zatim dodaticrvenu mesnatu paprikuizrezanu na tanke rezance. Stalno miješati 10-15 minuta, dok se povrće zdinsta pa podliti vodom.
Na kraju dodati grah i vratiti meso te kuhati još 30ak minuta.
DESERT (Smotano voće") – palačinke s jabukama i keksima
1cijelo jaje
2dcl mlijeka
1žličica praška za pecivo
50gšećerabijeli, smeđi
200gbrašnapirovo, crno, glatko
2jabuke
Vrhnje za šlag
150 ml mlijeka
150 g keksi
Jaje i mlijeko izmutite pjenjačom, pa dodajte prašak za pecivo, šećer i brašno. Spojite pjenjačom kako nebi bilo grudica. Jabuke bilo koje vrste i veličine ogulite, pa naribajte. Istucite kekste i pomiješajte s jabukama. Tavu dobro zagrijte, blago ju premažite uljem, uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite palačinke promjera otprilike 8 cm. Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute. Punite ih smjesom jabuka i keksi pa prelijte smjesom od vrhnja i mlijeka i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.